Állatvilág

2014.07.29. 17:11

Újabb kis indiai antilopok jöttek

Közel egyidőben négy indiai antilop született a veszprémi állatkertben az elmúlt napokban. Három nőstény és egy hím antilopgida látta meg a napvilágot ezekben a napokban a veszprémi állatkertben. Ezután tehát már tizenkét egyede látható az indiai antilopoknak a Kittenberger Kálmán Vadasparkban.

Munkatársunktól

Érdekesség, hogy a négy gida (különböző szülőpároktól) néhány nap eltéréssel született. Mivel egészségesek, és jól bírják az érdeklődést is, már születésük óta láthatók a vadaspark fejesvölgyi kifutójában, a vörös pandákkal szemben. A Dél-Ázsiában őshonos antilopfaj egyedei remekül érzik magukat Veszprémben. Ezt bizonyítja az is, hogy az elmúlt években már többször is sikeresen bővült az ottani antilopcsalád.

Az indiai antilop egyike azon kevés antilopfajnak, amelynek nőstényei és hímjei lényegesen különböznek egymástól. Amíg a nőstények és a fiatal állatok sárgásbarna színűek, addig a kifejlett hímek csokoládébarnák. Ez az antilopfaj kis számban India szinte valamennyi területén előfordul. Mintegy négymillió példány él ott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!