Állatvilág

2011.06.07. 09:23

Vörös panda a veszprémi állatkertben

Vörös panda érkezett a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparkba.

Németh F. Bernadett

"De ééédes! Jaj, de aaaranyos" – becézik a még csak rácsokon át kikukucskáló macskamedvét az állatkertben sétáló gyerekek, és valóban: hát van valaki, akinek nem csal legalább egy halvány mosolyt az ajkára egy ilyen kedves állat? 

Legalábbis, ami a külsejét illeti, mert bár Török László állatkert igazgató és kollégái esküsznek rá, hogy békés jószág, kedden igencsak harcias formáját mutatta a vörös szépség. Ennek az oka, hogy születése óta ki sem tette a lábát a salzburgi állatkertből, csak most, hogy Veszprémbe érkezett. Néhány napig ezért faházába vonul vissza, hogy szokja a zoo klímáját.

Az, hogy a ritka, védett állat Veszprémbe kerülhetett, nem kis szakmai elismerés a Kittenberger Kálmán Növény-és Vadasparknak, hiszen a kihalás szélén álló fajok koordinátorai jól megválasztják a befogadóhelyeket. A kispanda lány több éves előkészítés után kerülhetett hozzánk.

Szépséges, gyönyörűséges dögös vörös. De mi legyen a neve? Ezt olvasóink dönthetik el. Szavazataikat a [email protected] címre is küldhetik, vagy a Veszprém, pf. 161-es postafiókba, június 24-ig. A legtöbb szavazatot kapott három névajánlat közül az állatkert dolgozói szavazzák meg a pandalány nevét. A beküldők között értékes nyereményeket sorsolunk ki.

 
Videó a kis pandáról: itt!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!