Kattant a bilincs

2024.03.29. 17:00

Továbbra is letartóztatásban a kifosztó

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványának megfelelően a bíróság meghosszabbította annak a férfinak a letartóztatását, aki tavaly augusztusban, illetve szeptemberben vasútállomásokon alvó személyeket fosztott ki.

Duol.hu

Illusztráció.

Fotó: Getty Images

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi tavaly augusztusban a bicskei vasútállomáson, illetve a Budapest kelenföldi pályaudvaron ment oda alvó személyekhez, és tőlük készpénzt, mobiltelefont és egyéb értékeket tulajdonított el.

 A nyomozás során megalapozott gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a férfi a fenti kifosztásokon túl állatkínzást is elkövetett, mivel 2023. szeptember 22-én egy bicskei ház udvarán egy láncra kötött kutyát karóval többször megütött.

 A férfit a Székesfehérvári Járásbíróság 2023. szeptember 28-án tartóztatta le, azonban a kényszerintézkedés feltételei továbbra is fennállnak, ezért az ügyészség a letartóztatás meghosszabbítását indítványozta.

 Az ügyészség indítványával a bíróság egyetértett, így a kényszerintézkedés határidejét meghosszabbította. A gyanúsított fellebbezést jelentett be a döntéssel szemben, így az nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában