Távoltartás

2024.04.26. 19:00

A bántalmazásnak tanúja volt a pár két közös gyermeke is

A Székesfehérvári Járási Ügyészség indítványa alapján a járásbíróság távoltartást rendelt el annak a férfinak az ügyében, aki 2023. április 21-én bántalmazta volt élettársát.

Duol.hu

Fotó: shutterstock.com (illusztráció)

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi az esti órákban jelent meg volt élettársa lakásánál, ahol az ablakot benyomva a bement a házba, majd több alkalommal megütötte volt élettársát. Az esetnek tanúja volt a pár két közös gyermeke is.

Mivel az eljárás során adatok merültek fel arra, hogy a férfi korábban már bántalmazta a nőt, és a férfi erőszakos bűncselekmény miatt volt már büntetve, ezért az ügyészség szükségesnek látta vele szemben kényszerintézkedés elrendelését.

Az eset valamennyi körülménye alapján az ügyészség arra az álláspontra jutott, hogy a távoltartás szolgálja leginkább az eljárás érdekét, így ennek elrendelésére tett indítványt a Székesfehérvári Járásbíróságnál.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértett és 4 hónapra elrendelte azt, hogy a férfi a volt élettársától, gyermekeiktől és lakóhelyüktől tartsa távol magát.

A végzést valamennyi jogosult tudomásul vette, így az végleges – tájékoztatta szerkesztőségünket dr. Gácser Zsuzsanna Ágnes ügyész, a Fejér Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában