Vörösiszap

2010.10.21. 02:29

Kolontáron segítenek - Sokan a nyugdíjukból adakoztak

Kisapostag - Több mint négyszázezer forintnyi segély indult útjára a katasztrófa sújtotta Kolontárra kedden reggel Kisapostagról. A település küldötteit a Takács László polgármester várta.

Szigeti Sándor

Több helyi boltban beszerzési áron lehetett vásárolni tisztítószereket, bébiételt és más termékeket. Egy helyi vállalkozó, Szatmári Tamás vállalta, hogy kiállít egy teherautót, amellyel célba juttatja az adományokat. Egy másik helybéli férfi, Molnár Géza pedig az üzemanyagot biztosította a kisapostagiak küldeményének szállításához. A helyi polgárőrség tagjai a fel- és lerakodásban segédkeztek.

- Felhívtam a tudakozót és kértem a kolontári polgármesteri hivatal telefonszámát. Első próbálkozásra sikerült elérnem a polgármestert, Takács László urat. Roppant megörült, amikor meghallotta, hogy a tisztítószereken, bébiételeken kívül nagy mennyiségű gyermekruhát is tudunk vinni - mondja a gyűjtőakció fő szervezőjének, a Kisapostagi Nőegyletnek a vezetője. Szatmári Attiláné hozzátette: bár több településen már nem fogadnak ruhát, Kolontáron éppen őszi és téli gyermekruhákból volt hiány, ezért is örültek a mostani szállítmánynak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!