Vizilabda

2014.08.31. 18:50

Világbajnoki bronzérmesek - A magyar női ifi vízilabda-válogatott büntetőkkel nyert

A bronzéremért játszhatott Görögország ellen vasárnap a magyar női U18-as vízilabda válogatott a világbajnokságon, miután pénteken este óriási meccsen legyőzte a házigazda spanyolokat, majd szombaton egy góllal kikapott az elődöntőben Kanadától.

Gallai Péter

Petrovics Mátyás együttese pénteken este a házigazda Spanyolországgal találkozott a negyeddöntőben, s bizony kőkemény feladat várt a lányokra. A meccs előtt köszöntötték talán nem véletlenül a budapesti felnőtt Eb-n aranyérmet szerzett spanyol csapatot, ami szintén csak fokozta a hangulatot. Ennek ellenére, álomszerű kezdés után, elképesztően izgalmas végjátékot követően hatalmas sikert arattak a magyar hölgyek. A fantasztikus diadalban a világbajokság során immár nem először oroszlánrészt vállalt a Dunaújvárosi Főiskola két játékosa, Gurisatti Gréta és Szilágyi Dorottya, akik tizenegy gólunkból nyolcat szereztek.


Magyarország - Spanyolország 11-10 (6-1, 2-2, 2-6, 1-1)


A magyar gólszerzők: Szilágyi, Gurisatti 4-4, Kuna 2, Horváth 1.
Az álomszerű kezdés után (7-1) egyenlíteni tudtak a spanyolok (10-10) az utolsó negyedre, de a végső szó szerencsére a magyaroké, illetve Gurisattié volt, aki megszerezte a győztes találatot.
- Óriási öröm és boldogság, hogy a négy közé jutottunk, és külön kiemelném, hogy egy rendkívül korrekt játékvezetés mellett tettük. Ez nagyon fontos a sportág jövője szempontjából. Örülünk a négy közé jutásnak azért is, mert olyan nemzetek nem kerültek ide, mint az ausztrálok vagy az oroszok. Előbbiek például 13-10-re kikaptak azoktól a japánoktól, akiket mi simán vertünk. Nagyon erős tehát ez a torna - vélekedett Petrovics Mátyás.
A folytatásban, szombaton az a Kanada következett, akik a rajt előtti dunaújvárosi felkészülési tornán legyőzték a mieinket és a vb egyik favoritjának is számítottak.


Magyarország - Kanada 9-10 (0-5, 3-1, 4-3, 2-1)


A magyar gólszerzők: Gurisatti 4, Kuna 2, Szilágyi, Leimeter, Farkas 1-1,
Ezúttal nagyon beragadtak a lányok a rajtnál, de a jóval esélyesebb kanadaiak ellen a végére nyílttá tették a meccset, ám nem sikerült egyenlíteni az utolsó másodpercekben. Így a mieinkre vasárnap a görögök vártak a bronzmérkőzésen.
Petrovics Mátyás: Öt gólos hátrányból felálltunk, ez azt jelenti, hogy nagy tartás van a lányokban. Talán a végén egy kis szerencsével egyenlíthettünk volna, de amit a spanyolok ellen megadott az élet, azt most nem tette meg, talán a meccs elején mutatott játék miatt nem érdemeltük meg. De büszke vagyok arra, hogy egy ilyen gyenge kezdés után szorossá tettük a végét. Összesen két olyan játékos van a keretben, aki valamilyen korosztályos világversenyen éremért játszhatott korábban. Most itt a lehetőség, és boldogok vagyunk, nem minden nap adatik ez meg egy pólósnak.
Vasárnap a harmadik hely megszerzése volt a tét.


Magyarország - Görögország 11- 10 (0 4, 5 2, 1 0, 1 1) ötméteresekkel 4- 3


Gólszerzők: Gurisatti, Horváth 2-2, Leimeter, Máté, Tóth 1-1.
Bizony az összecsapás kísértetisesen másolta a szombatit, legalábbis abban a tekintetben, hogy az első negyedben ismét jelentősebb hátrányt szedett össze a válogatott, amit végül a harmadik negyed elejére sikerült lefaragni. A záró felvonás elképesztő izgalmakat hozott, a kimaradt ziccerek után a görögök találtak be. Ezt követően több magyar támadás is elvérzett, aztán elöl maradt Gurisatti, aki egy labdaszerzést követően bevágta (7-7). A folytatásban már senki nem tudott gólt szerezni, jöhettek a büntetők, amelyek során Kiss kapus hármat is megfogott, míg mi csak kétszer hibáztunk, így Magyarországé lett a vb bronz!




Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!