Vizilabda

2014.07.23. 15:40

Egerből és a Honvédtól érkezett két játékos a Dunaújvárosi Főiskola vízilabdázóihoz

Dunaújváros - Két új, utánpótlás válogatottal erősített a Dunaújvárosi Főiskola VE együttese, Vályi Vanda az Eger, Mchunu Hlengiwe pedig a Honvéd csapatától érkezett.

Gallai Péter

Vályi Vanda már bemutatkozhatott a felnőttek között is

A távozó vízilabdázók mellett nem csak szerződést hosszabbítókról, hanem új játékosokról is hírt adhatunk. A DFVE szakosztály két fiatalt tehetséggel között szerződést. Az augusztusban még csak tizenöt éves Vályi Vanda a 98-as válogatott keret tagjaként bravúros eredményeket produkált az őszi és a téli felmérőkön is, olyannyira, hogy a 95-ös korosztálytól a teljes utánpótláskeretet figyelembe véve a legjobb mutatókat hozta.

- A gyermek, a serdülő és az ifi együttesekben játszottam, az előző szezonban pedig már az Eger felnőtt csapatában is kipróbálhattam magam. Pályafutásom alatt a DFVE a második egyesület ahol játszom. A döntésem egyik fő oka, hogy Mihók Attilában látom azt, hogy olyan játékossá tud faragni, ami egyezik az én elképzelésemmel. Régóta ismerjük egymást az utánpótlás válogatottból, így mikor megkeresett, egyből igent mondtam én is, és a családom is.

Mchunu Hlengiwe hat éve vízilabdázik, a Vasasban Faragó Tamásnál kezdte el a sportot. Majd az OSC-ben, végül a Honvédban játszott három évig: Nagyon örülök, hogy egy kiváló csapatnál tudom folytatni a pályafutásomat. Az itt játszó lányok sokat tudnak majd segíteni a további fejlődésemben, az edzések kemények, a szakmai stáb is tökéletes. Mihók Attilát pedig ismerem az utánpótlás válogatottból, így nem gondolkodtam sokat azon, hogy itt folytatom e tovább. Az iskolák is nyitottan állnak a profi sportolókhoz, segítenek minket, reményeim szerint a Bánkiban folytathatom tanulmányaim. Sajnos jelenleg egy sérülés nehezíti a dolgomat, a vállam nincs rendben. Most meg kell gyógyulnom, hogy szeptembertől segíthessem az új csapatomat.

 

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!