Egy közös projekt keretében működik együtt a két szervezet

2020.06.23. 11:30

Kutatási megállapodást kötött a MÁV és a DUE

A múlt héten öt évre szóló kutatási keretszerződést írt alá a Dunaújvárosi Egyetem (DUE) és a MÁV-HÉV Zrt. a campus nagyrektori tanácstermében.

Szabó Szabolcs

Az egyetem tájékoztatása szerint a megállapodás célja, hogy a két szervezet egy közös projekt keretében vasúti járművek és ­infrastrukturális elemek anyagvizsgálatával és optimalizálásával kapcsolatos folyamatokban működjenek együtt, szem előtt tartva a közösségi közlekedési rendszerhez kapcsolódó szolgáltatások fejlesztését.

A Dunaújvárosi Egyetem elméleti és tudományos kompetenciáival, a MÁV-HÉV Zrt. pedig többéves szakmai tapasztalatával járul hozzá az együttműködés sikerességéhez.

A közös kutatási tevékenység alapja a MÁV-HÉV Zrt. által üzemeltetett vasúti járművek és vasúti infrastruktúra műszaki és gépészeti rendszereinek felújítására tett javaslatok és megoldások elemzése. A Dunaújvárosi Egyetem feladata lesz továbbá a különböző gépalkatrészek szúrópróbaszerű anyagvizsgálata, valamint a pályaszerkezeti elemek anyagvizsgálata.

Az aláírás pillanata: képünkön Kiss Ádám Sándor kancellár, dr. András István rektor és Keresztes Péter, a MÁV-HÉV Zrt. vezérigazgatója Fotó: DUE

A múlt heti aláíró ünnepségen a Dunaújvárosi Egyetemet dr. András István rektor, Kiss Ádám Sándor kancellár, dr. Horváth Miklós Műszaki Intézet intézetigazgató, Füredi Gábor ECOTECH Nonprofit Zrt. elnök-vezérigazgató képviselte. A MÁV-HÉV Zrt. képviseletében megjelent Keresztes Péter vezérigazgató, Kazai Katalin üzemeltetési vezérigazgató-helyettes, Babics Enikő kabinetvezető, valamint Szabó Ágota gazdasági vezérigazgató-helyettes is. Az együttműködési megállapodás aláírását követően, a program zárásaként helyszíni bejárás keretében megtekintették a Dunaújvárosi Egyetem épületeit és laborjait. Az intézményhez kapcsolódó további hír, hogy szintén a múlt héten zajlott a MÁV-csoport duális képzésére jelentkező 21 leendő hallgató felvételi interjúja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!