A MAC lépett tovább

2021.11.03. 20:06

A Worm Angels csapata búcsúzott a Magyar Kupától

A jégkorong Magyar Kupa első fordulójában – a sikeres selejtező kört követően – mindkét dunaújvárosi csapat érdekelt volt. Az ob II-es Worm Angels az ­Erste ligás MAC vendége volt, amíg a DAB a Ferencváros ellen meccselt a Tüskecsarnokban.

Szabó Szabolcs

Fotó: Zsedrovits Eniko

Budapest – Először indult a Magyar Kupa küzdelmeiben a számos korábbi remek újvárosi jégkorongozót soraiban tudó, az ob II-ben élcsapatnak számító Worm Angels, amely könnyedén vette a selejtező kört és ejtette ki hazai jégen a Zempléni Hiúzokat (7–1).

Szerdán délután a budapesti Tüskesátorban az Erste Ligában szereplő MAC HKB Újbuda volt az ellenfél. A MAC legutóbb a ligában kapott hazai jégen egy nyolcast (8–3) a Csíkszeredától, a Worm pedig az ob II-ben Szegeden győzött 4–3-ra. A találkozó esélyese természetesen a házigazda együttes volt, a papírformát pedig egy gólgazdag találkozón érvényesítette is Kangyal Balázs csapata.

A Worm Angels kapujában ezúttal az a Garbacz Máté állt – a két együttes megegyezése alapján – aki a hétvégén még a szegedieknél játszott.

MAC HKB Újbuda – Worm Angels 11–3 (4–1, 3–0, 4–2)

Worm Angels: Garbacz – Gebei, Lencsés 1, Kiss, Borbás, Papp – Bogó, Jobb, Azari (3), Szepessy M. 1 (1), Szepessy B. 1 (1) – Hüffner (1), Krukk, Hamvai, Minárik, Tarcsi – Bába, Domokos, Jelinek, Tamás.

A kupameccs sorsát már az első harmadban eldöntötte a házigazda. Trevor Gooch a 29. másodpercben eredményes volt, majd az 5. perc végén Stevens is betalált Garbacz kapujába. Lencsés találatával közelebb jött a Worm, ám Tóth és Gooch újabb gólja lezárta az érdemi kérdéseket az első húsz percben (4–1). A dunaújvárosiak további két gólját Szepessy Máté és Szepessy Bálint szerezte a harmadik harmadban. A végén 11–3-ra győzött a MAC, és ezzel a második fordulóba jutott. A Worm Angels így búcsúzott a Magyar Kupa további küzdelmeitől.

A DAB szerdán este a Fradi vendégeként korcsolyázott jégre a kupában, a meccs lapzártánk után ért véget. A találkozóról a duol.hu-n olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!