még nem teljesen egészséges

2021.09.11. 20:00

Győzelemmel tért vissza „Hulk”

Tíz hónappal súlyos vállműtétjét követően, győzelemmel tért vissza az erősemberek közé Hrozik „Hulk” Gábor. Aki annak ellenére diadalmaskodott, hogy még nem épült fel teljesen.

Morva Dávid

Fotó: HK

A „zöld szörnyről” még tavaly októberben írtuk meg, hogy Hrozik Gábor vállában a részleges rotátorköpeny-szakadás mellett egy izom teljesen elszakadt. Ez a sérülés pontot tett a 2020-as versenyszezon végére. Ezt követően pedig május közepén már arról számolhattunk be az olvasóknak, hogy közeledik a visszatérés.

Hrozik Gábor edzés közben Fotó: amatőr

A visszatérés pedig elérkezett. Az elmúlt hétvégén ugyanis egy B kategóriás versenyen Hrozik Gábor kötélnek állt – bár kamionhúzás nem volt a versenyszámok között. Saját elmondása szerint másodosztályú mivolta ellenére kemény ellenfelek és nehéz feladatok vártak rá. A kihívás nehézségét pedig tovább növelte, hogy a felkészülésben még nem tart ott, hogy elmondhassa magáról: teljesen maga mögött hagyta korábbi sérülését.

– Jó kis erőpróba volt ez! Már a kiírásnál láttam, hogy olyan versenyszámok várnak rám, amik fekszenek a stílusomnak, sőt, mondhatni a kedvenceim. A műtött vállamat persze nem igazán terhelhetem, de azt gondoltam, hogy ezekben talán rutinból tudok olyat eredményt produkálni, amikkel nem hozok szégyent magamra.

A bajnoki trófea

Nos, szégyent semmiképpen sem hozott magára a dunaújvárosi erőember, hiszen az öt versenyszámból (egykezes nyomás, súly magasba dobása, keretcipelés, súlypiramis, kőgolyó-pakolás) álló megmérettetésen összetettben diadalmaskodni tudott, így hosszú kihagyás után győzelemmel tért vissza.

„Hulk” ezzel együtt még távolról sem tekinthető teljes értékű versenyzőnek, ezt ő maga állítja saját magáról – minden bizonnyal sokan elégedettek lennénk ezzel az erőállapottal is –, saját bevallása szerint az év további részében folytatnia kell az edzéseket, hogy jövőre már teljes értékű tagja, vagy ahogyan ő fogalmaz „csillagromboló formába” kerüljön a Prémium Liga versenyeire, amelyen jövőre újra elindulna.

– Az év hátralevő részében tovább kell folytatnom az alapozó és felkészülő edzéseket. A tényleges visszatérésem minden bizonnyal jövőre lesz, szeretnék újra elindulni a Prémium Ligában, de addig tervezem, hogy néhány kisebb versenyen elindulok, amivel azért formában tudok maradni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!