Elismerés kamarai munkáért

2019.12.23. 17:30

Két dunaújvárosi vállalkozó vehetett át MKIK Emlékplakettet

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara évzáró díszebédjén, a Danubius Grand Hotel Margitsziget Széchenyi éttermében vehette át az elismerést Fülöp Ilona és dr. Kováts Miklós, a városi kamara két elnökségi tagja.

Kőhalmi Kálmán

A helyi kamara elnöksége javasolta az Emlékplakettre a két díjazottat, akik a kezdetektől vesznek részt aktívan a helyi gazdaság önkormányzatának munkájában. Az elismerés odaítéléséről a javaslat alapján az MKIK elnöksége döntött. A díj a kamarai mozgalom, az ipar, a kereskedelem területén végzett több éves kimagasló, példamutató tevékenység, illetve életmű elismeréseként adományozható évente legfeljebb öt személy részére.

Dr. Kováts Miklós, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja, aki korábban hosszú időn keresztül az általános alelnök tisztjét töltötte be, az 1995-ös megalakulás óta alapító tagként. Alakítástechnológus mérnök, minőségellenőrző szakmérnök, korábbi főiskolai docens. Aktívan menedzseli a városi kamara kapcsolatait a vállalkozásokkal, a Dunaújvárosi Egyetemmel, szakmai szervezetekkel, egyesületekkel. Az MKIK Környezetvédelmi Bizottságának tagja volt, majd az MKIK Környezetvédelmi Kollégiumának alelnöke. Segítette a dunaújvárosi és megyei vállalkozásokat abban, hogy a ´90-es évek második felében bevezethessék a minőségirányítási rendszereket. Aktívan vesz részt a szakmai vizsgáztatásban, több szakmában vizsgabizottsági elnökként. Kezdeményezője, menedzselője a Dunaújváros Kézművességéért Díjnak.

Fülöp Ilona és dr. Kováts Miklós a díjátadót követően Fotó: Kőhalmi Kálmán

Fülöp Ilona a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja a kézműves tagozat elnökeként. Megalakulásától a városi kamara tagja, több ciklusban küldött, elnökségi tag. Államigazgatási főiskolán végzett, pályázatíró és közbeszerzési referens. Az IPOSZ tag dunaújvárosi Vállalkozók Ipartestületének harmincöt éven keresztül ügyvezetője volt. Tizenöt éven keresztül a dunaújvárosi kamara szakképzési vezetőjeként is tevékenykedett. Ezen időszakban négyről ezer fölé nőtt a tanulószerződések száma, illetve létrejött a kamarai szakképzési tanácsadók hatékony munkaszervezete. Korán felismerte a pályaorientáció jelentőségét, az országos kamarai pályaorientációs hálózat létrejötte előtt több évvel már sikeres tevékenységet folytattak ezen a területen, együttműködési megállapodásokat kötöttek évente az önkormányzattal, az ezen a területen tevékenykedő szervezetekkel, intézményekkel. Vállalkozói kapcsolataival segíti a városi kamara tevékenységét.

Az MKIK elnöke által átadott Emlékplakettek a két szakember munkájának megbecsülése mellett a városi kamara tevékenységének, huszonöt éves múltjának elismerése is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!