Szaktudás, szorgalom, kitartás, emberség és segítőkészség

2019.05.20. 07:00

Átadták az első Minőségi Ápolásért díjakat a Szent Pantaleon Kórházban

A Szent Pantaleon Kórház Minőségi Ápolásért Alapítványa által létrehozott díjat első alkalommal adták át a kiemelkedő munkát végző dolgozóknak az ápolók nemzetközi napja alkalmából tartott rendezvényen.

Balla Tibor

Buruncz Mária, az infektológiai osztály, Horváth Zoltánné, a patológiai osztály és Hir Csabáné, a fül-orr-gégészeti osztály munkatársának szakmai munkásságát, emberi kvalitásait találták kiemelkedőnek.

Buruncz Mária egészségügyi pályafutását 36 éve kezdte el, 1983 óta dolgozik a Szent Pantaleon Kórházban. 1985-ben általános ápoló és asszisztens képesítést szerzett, és az általános sebészeti osztályon helyezkedett el. 1993–94 között a Szent Pantaleon Kórházhoz tartozó központi fogászaton asszisztensként dolgozott. 1995-től 1998-ig a mozgásszervi rehabilitációs osztályon állt alkalmazásban, ez idő alatt végezte el a felnőtt-szakápolóképzést. 2008-ban érettségizett, majd 2010-ben emelt szintű ápolói végzettséget szerzett. 1998. június 3-tól a mai napig, 21 éve dolgozik a kórház infektológiai osztályán. A háromműszakos munkarend mellett szakmai felkészültségét folyamatosan fejleszti, részt vett különböző továbbképzéseken, nemcsak hallgatóként. Több alkalommal tartott előadást a Magyar Infek­tológiai és Klinikai Mikrobiológiai Társaság Szakdolgozói Országos Vándorgyűlésén. Emberbaráti szeretettel, szakmai tudásának legjavát adva ápolja az osztályon fekvő betegeket. Évtizedek óta töretlen szakmai elkötelezettség, odaadás, humánum, segítőkészség és a másokra való odafigyelés jellemzi. Szaktudása, munkája és a betegekkel való kapcsolata példaértékű. Az ápolásszakma szeretete a betegágy mellett minden eltöltött pillanatát áthatotta. Munkatársai elismerik és szeretik, a munkahelyi kollektíva megbecsült tagja. Kitartása, szorgalma, teherbírása példaként állítható minden szakdolgozó, illetve fiatal pályakezdők számára.

Horváth Zoltánné az egészségügyi hivatását 1993 óta gyakorolja, 28 éve dolgozik az intézményben. 1991 júniusában végzett Székesfehérváron, ahol általános ápoló és asszisztens végzettséget szerzett. 1991. november 26-tól a kórház általános sebészeti osztályán kezdte meg munkáját ápolóként. 1993 szeptemberében került a patológiai osztályra általános asszisztensként. 1994-ben érettségi bizonyítványt szerzett a Rosti Pál Gimnázium Általános és Szakközépiskolájában. 1996 júniusában szövettani asszisztensként végzett a Szentágothai János Egészségügyi Szakképző Iskolában. 2006 júniusban végzett az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézetben hisztokémiai-immunhisztokémiai szakasszisztensként. Munkáját precizitás, szakmai igényesség, innovatív szellem és gondos figyelem jellemzi. Szakmai továbbképzéseken folyamatosan részt vesz. Kiváló a kommunikációs és problémamegoldó készsége. Munkatársaival jó kapcsolatokat ápol, igazi csapatember. Munkához való hozzáállása példaértékű, szorgalmával és kitartásával pozitív példát mutat fiatal kollégái részére is. Jó vezetői képességekkel rendelkezik, a vezető asszisztenst távollétében kiválóan helyettesíti.

Közel három évtizedes szakmai tapasztalata, az egészségügy és az intézmény iránt érzett lojalitása kiemelkedő.

Hir Csabáné szakmai pályafutását ápolóként 32 éve, 1987. szeptember 7-én kezdte meg a kórház fül-orr-gégészeti osztályán. Munka mellett 1990-ben felnőtt szakápolói, majd 2014-ben emelt szintű ápolói szakképesítést szerzett. 1996 óta az osztály ambulanciáján teljesít szolgálatot, de feladatköre nem merül ki pusztán ebben. Amennyiben szükség van rá, az osztályhoz tartozó szakrendelésen és az osztályos munkában is kiválóan megállja a helyét, bármikor lehet rá számítani. Részt vesz folyamatosan szakmai rendezvényeken, 3 éve a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara helyi szervezetének képviselője. Nagyban hozzájárult a minőségi beteg­ellátáshoz kiváló szakmai tudásával, empatikus, korrekt magatartásával. A nyitottság az új dolgok iránt, a kihívásoknak való megfelelés jellemzi. Bekapcsolódott a minőségirányítási rendszerszabványok és standardok alkalmazásába, folyamatos fejlesztésébe. Betegekkel iránt tanúsított türelmes, megértő emberi magatartása a közösségi életben is megnyilvánul, amelyben aktívan részt vesz. A szakma szeretete, lelkiismeretessége, hatalmas munkabírása, optimizmusa követendő és példaértékű lehet minden ápoló számára. Szakmailag és emberileg egyaránt kimagasló a teljesítménye a betegellátás területén. Ezt bizonyítja, hogy közvetlen felettesei terjesztették fel a díjra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!