választás vidéken 2018

2018.04.08. 11:37

A választókerület többi településén is szavaznak

Jó hangulatban, békésen zajlik a voksolás a rácalmási 1. számú szavazókörben -  tapasztalták munkatársaink. 

Szabó Szabolcs

Mészáros Marcell Fotó: Zsedrovits Enikő / DH

Baracs

A déli órák után ismét megindultak a voksolni vágyók a szavazókörök irányába. A Fejér megye 5-ös számú egyéni országgyűlési választókerülethez tartozó Baracs település két szavazókörét is felkerestük.

Baracson is zökkenőmentes a szavazás, Nagy Annabella is leadta a voksát.
Fotó: amatőr

Az 1-es számú szavazókör szavazószámláló bizottságának elnöke a duol.hu kérdésére elmondta, a választásra jogosult közel 700 főből 14 óráig több 300 szavazópolgár voksolt és folyamatosan érkeznek a további szavazók. A választói aktivitás itt is jóval meghaladja a négy évvel ezelőttit.

Fotó: Zsedrovits Enikő/DH

A 2-es számú szavazókörben 627 polgárt várnak, valamint az átjelentkező voksolók is itt adhatják le szavazataikat. A szavazószámláló bizottság elnöke kérdésünkre közölte vasárnap délután fél háromig a választásra jogosultak mintegy 45 százaléka élt választójogával.

Rácalmás

E szavazókörben első választóként húzhatta be az ikszeket a 18 éves Mészáros Marcell, aki lapunknak elmondta, középiskolás osztálytársaival közösen döntötték el, hogy részt vesznek a szavazáson.

Mészáros Marcell
Fotó: Zsedrovits Enikő / DH

- Számomra már korábban is világos volt, hogy amint jogosult leszek rá, élek a választójogommal. Napi szinten nem követem a hazai belpolitikai életet, a pártcsatározásokat, ám a döntésem előtt alaposan tájékozódtam – fogalmazott.

A Bodajkon tanuló fiatalember hozzátette, úgy látja, vasárnap sokan mennek el majd szavazni és a fiatal, első szavazók közül is sokan élnek majd a lehetőséggel.

Füléné Perusza Katalin
Fotó: Zsedrovits Enikő / DH

A rácalmási 1. számú szavazókör szavazatszámlálási bizottságának elnöke, Füléné Perusza Katalin a duol.hu-nak elmondta, a szabályoknak megfelelően, törvényesen, 11 óráig fennakadás nélkül zajlott a voksolás az említett szavazókörben. A részvételi adatokkal kapcsolatban közölte, a reggel 6 órától folyamatosan érkeznek a polgárok, magas a választói aktivitás.

Nagyvenyim

Fritz József átveszi a szavazó íveket Nagyvenyim a 2. számú szavazó körben

Fotó: Bajusz György

Nagyvenyim

Felesége társaságában, leadta szavazatát Galambos Dénes is, Fejér megye 4. kerületének Fidesz-KDNP-s jelöltje. Így fogalmazott: „Menjenek el minél többen szavazni, támogassanak engem és a Fidesz-KDNP listáját! Nekünk Magyarország az első!”

Fotó: Kalmár Rita

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!