Sportvilág

2015.01.09. 09:36

Barcelona World Race - Fa Nándorék elveszítették bőszeles vitorlájukat, változás az élen

Komoly veszteséget szenvedett a Fa Nándor irányította Spirit of Hungary a Barcelona World Race földkerülő vitorlásversenyen, miután csütörtökön este a páros elveszítette bőszeles vitorláját (spinakker).

A viadal honlapja alapján a Fa Nándorral és az új-zélandi Conrad Colmannal hajózó vitorlás 18-20 csomós sebességgel haladt, amikor leszakadt a spinakker. Colman leírása szerint váratlanul óriási robajt halottak, s a vitorla szétszakadva, darabokban beleesett a vízbe. A két sportember ezt követően azonnal bevonta a fővitorlát, s komoly küzdelmek árán kihalászta az óceánból a darabokat, ám a vitorla menthetetlenül tönkrement.

Colman elmondta, hogy elsősorban pszichésen okoz nehézségeket a kialakult helyzet, mert van még spinakkerük, amit jó szélben használni is fognak, ám a mostani eset óvatosságra inti őket, mert az adott körülmények között a vitorlának nem lett volna szabad szétszakadnia.

Fa Nándorék pénteken hajnalban a Kanári-szigeteknél hajóztak, s továbbra is az utolsó, nyolcadik helyen haladnak, nagy hátránnyal a mezőny elejével szemben.

Az élmezőnyben változásokat hoztak az elmúlt napok, a rajttól vezető Alex Thomson vezette Hugo Boss ugyanis jelenleg csak az ötödik, miután a Zöld-foki szigeteknél nagyot került, ugyanakkor jelenleg sokkal gyorsabban halad riválisainál. Az első helyen a spanyol Guillermo Altadill irányította Neutrogena áll a svájci Bernard Stamm vezette Cheminées Poujoulat, és az Anna Corbella kormányozta GAES előtt.

Az 500 ezer euró összdíjazású Barcelona World Race-t ezúttal harmadszor rendezik meg, a visszaérkezés Barcelonába - a mintegy 24 ezer tengeri mérföldes, kikötés nélküli földkerülés zárultával -  március végére-április elejére várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!