Sportvilág

2014.07.03. 14:00

Foci vb 2014 - Halmozottan hátrányos helyzet

A világbajnokság nyolcaddöntői kivétel nélkül óriási csatában dőltek el.

Gróf András

A kétszer tizenöt perces hosszabbítás utolsó előtti percéig remekül tartotta magát Svájc válogatottja az argentinok ellen, de egy buta hiba megpecsételte a sorsukat. A mérkőzésen végig azon gondolkodtam, hogy mi magyarok miért nem tudunk valami hasonló teljesítményt produkálni. Hosszas keresgélést követően a következő kapaszkodót találtam. Az Argentin válogatott ellen pályára lépő csapatból csak háromjátékos (Benaglio, Lichtsteiner, Schär ) nevezhető tősgyökeres svájcinak. Az alpesi országban látta meg a napvilágot négy olyan labdarúgó, akinek szülei más országból származnak Rodríguez spanyol és chilei, Gökhan török, Drmic horvát, Seferovic bosnyák származású. A többi hét futballista azonban más országban született Djourou (Abidjan, Elefántcsontpart), Behrami (Mitrovica, Szerbia), Shaqiri (Gnjilane, Koszovó), Xhaka (Gnjilane, Koszovó), Mehmedi (Gostivar, Macedónia), D emaili (Tetovo, Macedónia), Fernandes (Praia, Zöld-foki Köztársaság)

Magyarország tehát többszörösen hátrányos helyzetben van. Nem tudunk játékosokat nevelni, de a gazdasági helyzet sincs jelenleg olyan állapotban, hogy vonzó lenne az új hazát kereső labdarúgók számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!