Sportvilág

2014.01.07. 20:05

Terror, veszély, olimpia

Moszkva - Egy hónappal a téli olimpiai játékok megnyitása előtt harckészültségbe helyezték az orosz biztonsági erőket Szocsiban.

A Fekete-tenger oroszországi partszakaszán fekvő üdülővárosban példátlan biztonsági intézkedéseket léptettek életbe Vlagyimir Putyin orosz államfő utasítására. Működésbe lépett a műholdas figyelőrendszer, és az olimpia biztonságát érintő valamennyi kérdésben a legfelső szinten döntenek.

A terrorveszély elhárítását szolgáló intézkedések között szerepel az is, hogy március 21-ig a paralimpiai játékok befejeződéséig Szocsi területére csak külön engedéllyel hajthatnak be más településekről érkező, nem Szocsiban regisztrált gépkocsik. E korlátozások a látogatók és a sportolók közlekedésének könnyebbé tételét szolgálják hangsúlyozták az olimpiai közlekedési igazgatóságon.

 

Az Eho Moszkvi rádió jelentése szerint a Fekete-tenger parti város zárt településsé vált. Senki sem juthat be Szocsiba, ha nem szolgálati célból utazik oda. A helyi lakosság elégedetlen a szerinte túlzó korlátozásokkal.

Az orosz üdülővárosban február 7-től 23-ig rendezik meg a téli olimpiát, majd március 7-től a paralimpikonok következnek.

Emlékezetes: december 29-én, majd 30-án az oroszországi Volgográdban két öngyilkos terrorista hajtott végre robbantásos merényletet, melynek 34 halálos áldozata és 70 sérültje volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!