Sportvilág

2013.12.17. 17:25

Szerda este Brazília következik

Újvidék - Túl vagyunk a legfontosabb mérkőzésünkön, most már felszabadultan játszhatunk - vélekedett Hajdu János, a szerbiai világbajnokságon negyeddöntőbe jutott magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Hajdu szerint egyre jobban összerázódik a csapata.

-A rutinosabbak sokat segítenek a fiatalabbaknak, és végig azt hajtogatták, hogy a csoportmeccsek hibáit majd a nyolcaddöntőben ki lehet javítani. Ki is javítottuk, és főleg a védekezéssel, valamint a kapusteljesítménnyel sikerült nyerni - tette hozzá.

A kapitány kiemelte: mindenki bízott abban, hogy a kieséses szakasz nyitányán jön majd a legjobb teljesítmény.

A keddi ünneplés és a Belgrádba költözés után ma 17.30 órakor találkozik a magyar csapat az előző vb-n hazai környezetben ötödik, a londoni olimpián pedig hatodik brazil együttessel. A rivális egyik ásza a BL-győztes Győrt erősítő Eduarda Amorim. A két csapat eddig 14-szer találkozott, kilencszer nyertek a magyarok, háromszor a brazilok, és volt két döntetlen is. Az utolsó hat összecsapásból azonban csak egyszer nyert a magyar válogatott, mely legutóbb is vereséget szenvedett.

A brazilok akik egyedüli nem európaiként maradtak állva Szerbiában megnyerték a csoportjukat a házigazda, és Dánia előtt.

A vb kanadai táblázatán a magyar Görbicz Anita 59 ponttal (43 gól és 16 gólpassz) a 2. helyen áll.

Zácsik Szandra éppen a spanyolok elleni diadalon dolgozik Fotó: Illyés Tibor (MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!