Sportvilág

2013.08.07. 13:31

Vívó vb: három magyar a 32 között férfi kardban

Budapest - Mindhárom főtáblás magyar - az olimpiai bajnok Szilágyi Áron, valamint Gémesi Csanád és Szatmári András - sikerrel vette az első akadályt a kardozók 64-es tábláján a budapesti vívó-világbajnokságon.

Gyuricza Róbert/MTI

Elsőként Gémesi Csanád lépett pástra az amerikai Aleksander Ochocki ellen. Az asszó nem tartogatott különösebb izgalmakat, a magyar kardozó 2-0 után kapott ugyan egy találatot, de aztán hatot adott sorozatban, így gyorsan következhetett az egyperces szünet. A pihenőt követően sem változott a helyzet, Gémesi sokkal jobban vívott ellenfelénél, így végül kilenc tusnyi különbséggel győzött.

Gémesi Csanád (b) és az amerikai Aleksander Ochocki a férfi kard egyéni verseny legjobb 64-et felvonultató mezőnyében a budapesti MOL vívó-világbajnokságon a Syma Csarnokban 2013. augusztus 7-én. A magyar versenyző győzött és bejutott a 32 közé. MTI Fotó: Földi Imre

Másodjára Szatmári Andrásért szoríthattak a lelátókat szépen lassan megtöltő nézők. A fiatal magyar vívó Gémesihez hasonlóan végig vezetett, de szorosabb küzdelemben múlta felül a kanadai Joseph Polossifakist, aki ezzel együtt 4-3 után két tusnál közelebb sosem került a magyarhoz. Szatmári bátor vívással jutott a legjobb 32 közé.

A kanadai Joseph Polossifakis (b) és Szatmári András a férfi kard egyéni verseny legjobb 64-et felvonultató mezőnyében a budapesti MOL vívó-világbajnokságon a Syma Csarnokban 2013. augusztus 7-én. A magyar versenyző győzött és bejutott a 32 közé. MTI Fotó: Illyés Tibor

Az utolsó akcióknál pár méterrel arrébb már az olimpiai bajnok Szilágyi Áron és Sergio Escudero várakozott a számukra kijelölt páston. Aztán ahogy véget ért Szatmáriék asszója, kezdődhetett Szilágyiéké. A magyar kardozónak kellemes ellenfele volt a spanyol, aki mindössze hat találatot tudott adni. Szilágyi sok akciója egylámpás tussal ért véget, az asszót pedig egy látványos parád-riposzttal, azaz védés-visszavágással zárta le.

Szilágyi Áron (b) és a spanyol Sergio Escudero a férfi kard egyéni verseny legjobb 64-et felvonultató mezőnyében a budapesti MOL vívó-világbajnokságon a Syma Csarnokban 2013. augusztus 7-én. A magyar versenyző győzött és bejutott a 32 közé. MTI Fotó: Földi Imre

Eredmények:
a 64 között:
Gémesi Csanád-Aleksander Ochocki (amerikai) 15-6
Szatmári András-Joseph Polossifakis (kanadai) 15-11
Szilágyi Áron-Sergio Escudero (spanyol) 15-6

A negyedik magyar induló, Iliász Nikolász nem jutott fel a főtáblára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!