Sportvilág

2012.05.14. 02:28

Sáfrán Mihály inkább öccsével indulna párosban

Dunaújváros - Az eheti olimpiai pótkvalifikációs verseny eredményétől függ, hogy a Dunaferr kenusa, Sáfrán Mihály párosban is harcba száll-e Londonért.

Gallai Péter

A hazai válogató után a győztes Korisánszky testvérek indulnak a lengyelországi, poznani viadalon, ahol  győzelmükkel szerezhetnek C-2 1000 méteren londoni szereplést Magyarországnak. Hazánk eddig összesen csak egy kvótával rendelkezik, a címvédő Vajda Attila jóvoltából C-1 1000 méteren.

 A Korisánszky duóval szemben Szegeden alulmaradt Széles Gábor-Sáfrán Mihály duó  dunaújvárosi tagja azt mondta, remélte, már a múlt  héten eldől, hogy egyesben vagy párosban csatázzon-e tovább az olimpiáért. A döntés azonban erre a hétre tolódott.

- A helyzet még kusza, de a poznani verseny után egyértelmű lesz a képlet. Amennyiben a fiúk nem szereznek kvótát, akkor egyértelmű: egyesben indulok. Amennyiben igen, akkor a párosra is látok még esélyt. Az  viszont biztos: nem Széles Gáborral, hanem leginkább  az öcsémmel, Mátyással térdelnék egy hajóba.  Meglátjuk, ő ezt  miként gondolja. Hubik Andrásnak, a Dunaferr  SE vezetőedzőjének a véleményét is kikértem, aki a párost  javasolta, szintén a testvéremmel. Mivel hat hét van a  hazai válogatóig, ezért most még úgyis egyesben készülök, tehát  belefér, hogy a napokban dől el a folytatás kérdése - fogalmazott Sáfrán Mihály.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!