Sportvilág

2009.10.05. 11:45

Kapufáját rugdosta, hogy kisebb legyen a kapuja

Stockholm - Kapufákat rúgott többször is egy első osztályú svéd kapus éveken át, de csak a minap kapott sárga lapot érte.

nincs nev

A saját kapuja oldalfáit rugdalta befelé, hogy kisebb legyen a kapuja. Csupán pár centivel tudta így szűkíteni a hét méternél is szélesebb kaput, és csak alul, de picit azért növelte ezzel csapata nyerési esélyeit. A módszer csak hordozható kapuknál működik, földbe rögzített cölöpűeket rugdalhatott volna lábtörésig Kim Christensen. Ő maga egyébként dán, de a svéd Göteborg csapatában játszik. Lebukása az Orebro elleni meccsen történt, az ellenfél egy szemfülese észrevette a rugdalódzást, szólt a bírónak, aki sárga lapot adott a kapusnak.
   
Mivel nem pirosat, nem indult Christensen ellen fegyelmi eljárás. A kapus bevallotta, hogy évek óta rugdalja a kapufákat, a trükköt egy kapusbarátjától leste el. A Göteborg jelenleg a második a svéd bajnokságban, az AIK Stockholm előzi meg 3 ponttal. 5 mérkőzés van vissza a szezonból.

Forrás: MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!