Jegyzet

2022.08.12. 06:30

Nem adják fel sosem

Szilágyi László

Csak a véletlen játéka az időzítés. Ismerve a szereplőket, kizárt, hogy összebeszéltek, nem előre egyeztetett kommunikációs kommandóval zúdították rá a gondolataikat a nyilvánosságra.

A hazai tenisz két meghatározó alakja, Balázs Attila és Babos Tímea pár nap eltéréssel lényegében ugyanarról beszélt: a profi sport tele van buktatókkal.

Balázs elővette Hosszú Katinka elhíresült jelmondatát, nevezetesen azt, hogy a kemény munka mindig kifizetődik, és a saját karrierjére vonatkoztatva cáfolta az Iron Lady filozófiáját.

A 33 éves Balázs évek óta küzd makacs sérülésekkel. Ha valaki, akkor ő a koronavírus-járvány „áldozata”. 2020 márciusában a Belgium elleni sikerrel megvívott Davis-kupa-párharc előtt élete formájában érezte magát. Aztán a Covid és a saját teste felülírta a terveit. A talpától a térdén át válláig nem volt olyan porcikája, amelyik ne sérült volna meg. Úgy döntött, él az ATP által felajánlott lehetőséggel, és a sérüléseire hivatkozva védett ranglistás helyet kapott. Wimbledonban ennek köszönhetően játszhatott a főtáblán, bár ez csak anyagilag volt kifizetődő, 6:1, 6:0, 6:3-ra kikapott a spanyol Roberto Bautista-Aguttól, de több mint 20 millió forinttal távozott Angliából. Balázs a héten tájékoztatta a közönséget az állapotáról. „Időt nyertem a gyógyulásra, meg tudom adni az esélyét annak, hogy jövőre talán nem beinjekciózott lábbal és fájdalomcsillapítókkal kell a pályára állnom” – írta a Facebook-oldalára a rutinos játékos, megjegyezve, hogy 2024 februárjáig él a védett világranglista-helyezése. Leszögezte, hogy a kemény munka nem mindig fizetődik ki. Végül hozzátette, hogy nem adja fel a küzdelmet.

Babos Tímea Balázshoz képest kicsattan az egészségtől: elérte az ideális versenysúlyát, már nem kínozzák sérülések, a hosszas útkeresés és mentális megpróbáltatások után továbbra is keresi az ideális páros partnerét. Nem esik le a karikagyűrű az ujjáról, hogy korábbi top 100-as játékosként ITF-tornákon kell vért izzadnia, hogy visszaverekedje magát az elitbe. Babos nem járt meg filozófiai mélységeket a Nemzeti Sportnak adott interjújában. Jelmondatok helyett az élsport „darálójáról” beszélt, egyebek mellett Ashleigh Bartyról, aki világelsőként sokallt be, és vonult vissza márciusban, 25 évesen. Babos újratervez, egy évvel a harmadik iksz előtt újra nekidurálja magát, és az elit nyomába ered.

A hazai tenisz két meghatározó egyénisége nem beszélt össze, tovább küzd az álmaiért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!