Sport

2013.11.18. 20:20

DFVE: óriási lelki plusz ez a siker

Dunaújváros - Vasárnap ismét a Dunaújvárosi Főiskola VE ült fel a női vízilabdázók Magyar Kupájának trónjára, miután a döntőben egy góllal jobbnak bizonyult az Eger együttesénél.

Gallai Péter

Garda Krisztinát ölelgeti Menczinger Kata (3) a lefújás után, a lányok nagy ünneplést csaptak (Fotó: DFVE)

Elsőként álljon itt ismét a hősök névsora, akik 2009 után ismét Dunaújvárosba hozták a kupa trófeáját: Kasó Orsolya, Bárdos Gréta (kapusok), Szilágyi Dorottya, Menczinger Kata (csapatkapitány), Gurisatti Gréta, Miskolczi Ibolya Kitti, Sinka Gréta, Brezovszki Gerda, Garda Krisztina, Ziegler Diána, Csabai Dóra, Horváth Brigitta, Andresz Ivett, Polák Zsófia.

A 10-9-re megnyert összecsapás után hatalmas ünneplésbe kezdtek a lányok, majd közös vacsora után hazatértek Dunaújvárosba, ahol még tovább folytatódott az örömködés. Talán érthető, hogy Menczinger Kata kissé álmosan szólt bele a telefonba, és hangján is hallani lehetett, hogy az Újváros itt van már velünk... kezdetű csapatindulót jópárszor elénekelték a buszon és mindenhol, ahol lehetett.

- A legfontosabb, hogy minden úgy alakult, ahogy szerettük volna. Persze, mint a Szentes elleni elődöntőben, a fináléban is voltak elkerülhető hibák, és kisebb hullámvölgyek, de amikor 10-7-ről egy gólra feljött az Eger, akkor sem vesztette el senki a hitét. Fontos volt, hogy mi uraltuk a meccset, nagyon kellett ez a sikerélmény, roppant büszke vagyok a csapatomra. Sokaknak ez volt az első kupadöntője, például Gurisatti Grétának, de rá is pozitív hatással volt a feszültség, remekül játszott, gólokat lőtt. Solya (Kasó Orsolya kapus, aki a találkozó legjobbja lett, a szerk.) a legfontosabb pillanatokban védett nagyot, de mindenkit említhetnék sorban, mit tett hozzá a közös sikerhez. Azért fárasztó volt a kupahétvége, kellett hozzá a jó állóképességünk.

A kapitány elárulta: nem nagyon szakmáztak a győzelem után, a javítani való dolgokra majd rátérnek később, most az ünneplésé volt a főszerep.

- Az edzőnk, Mihók Attila is nagyon boldog volt, ritkán elégedett, de most ezt is elértük, legalábbis egy időre - tette hozzá nevetve Kata, aki a folytatásra nézve nagyon fontosnak tartja a sikert.

- Remélem a kellő önbizalmat és löketet mindenki megkapta most, és már senki nem tud átgázolni rajtunk. Hétfőre még pihenőt kaptunk, de mától ismét a munkáé lesz a főszerep, a válogatott felmérő után szombaton Szentesen lesz bajnokink.

Kedden Merész András, a felnőttek kapitánya tart edzést az idehaza játszó válogatott keretnek. A meghívottak közül a DFVE adja a legtöbb játékost, számszerint tízet. A keddi gyakorláson Kasó Orsolya, Menczinger Kata, Csabai Dóra, Garda Krisztina, Miskolczi Kitti, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Szilágyi Dorottya, Polák Zsófia, valamint Ziegler Diána vesz részt.



 

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!