Sport

2010.02.06. 19:06

Nagy küzdelem végén nyert az Alba

Székesfehérvár - A csapatok bemutatásánál mindkét tábor az ellenfél irányítóját - Kálmánt, illetve Simont - fütyülte ki kellő intenzitással, ez is jelezte, hogy a magyar kosárlabdázás két olyan egyéniségéről van szó, akik mellett nem lehet közömbösnek maradni.

Fejér Megyei Hírlap

Szrecsko Szekulovics, az Albacomp szakvezetőjét ellenben lelkesen megtapsolták a Vasból érkezettek is. Miért ne tették volna, hiszen az első magyar bajnoki címük megszerzése alkalmával ő volt a hadvezér.

Az első támadást az Alba vezette, de Kálmán örülhetett először az ellentámadásnál. Toya triplája átmeneti öröm volt, bár a nézők kitettek magukért mindkét oldalon, mert Dies termelte a pontokat, így a Falcónál volt az előny (4. perc: 3-8).

Az 5. perc végén még mindig az egyetlen tripla volt az albások összes "ponttermése", minusz kilencnél Szrecsko Szekulovics kénytelen volt időt kérni. Nem volt jó a fehérváriak játékának a ritmusa, és nagyon rosszul is dobtak a házigazdák.

A 6. percben ismét Toya volt eredményes távolról, de erre Kazlauskas is beszórt egy triplát. A Falco akarata érvényesült nagyrészt, az albások csak triplákat tudtak dobni, Hangáé volt a harmadik ilyen dobás, amelyik betalált. Három pontra zárkózott a Fehérvár, de nem tudtak közelebb menni Simonék. Dies ragyogott ott, az ő vezérletével zárta öt pontos előnnyel az első szakaszt a Falco KC. És ók nyitották a második szakaszban is a pontok sorát, jól játszottak, jól védekeztek.

Nagy harc volt a parketten, mindkét legénység kiadta, ami kifért a "csövön". Hanga triplájával kettőre szűkült a különbség, de Wilson rögtön beszórt egy labdát messziről. Megint nem ment a büntetők értékesítése a hazai oldalon, márpedig szoros mecsen ez nagy luxus. Dies után Frazier is 10 pont fölé jutott, miközben a házigazdák újra leálltak, hogy aztán fél perc alatt robbantsanak, és kettőre közelítsék a vendéget, sőt, ki is egyenlítettek. Ádám vezetőbíró ítéletei miatt igencsak hangossá vált a csarnok, újra a Falco vezetett, pattanásig feszültek az indulatok. Frazier tarthatatlanak bizonyult, hattal ment a vendég, a szünet kezdetére négy maradt ebből.

Kazlauskas rögtön triplával kezdett a térfélcserét követően, Banks meg mindjárt elhibázott egy büntetőt. Egyre zárkózott az Alba öttel lépett meg a Falco, nagy adok, kapok volt a pályán, pörögtek az események rendesen. Jó meccs volt, a küzdelem mellett a játék szépsége is meg-megvillant. Ha csak egy-két ponttal, de a vendég vezetett, egészen a 26. percig, akkor Simon büntetőivel egy volt ide (27. perc: 57-56), majd rövidesen már hét volt a csapatnak.

Zúgott a csarnok, a záró 10 perc kezdetén már az Albacomp együttese vezetett öt ponttal, parádés 10 perc után. Csak nehogy megpihenjenek, mert a Falco remek ellenfél volt. Hamar elfogyott az ötös, de jött Toya, a négyes is jó volt az Albának, Kálmán a 34. percben kipontozódott, de az Albacomp előnye nem volt megnyugtató (35. perc: 72-69). Bankset is kiküldték, ráadásul támadó faulttal, Hanga triplájára Frazier válaszolt, 29 másodperc, 4 az albásoknak, de a Falco jött, Kazlauskas tripla, egy pont maradt csak. Simon büntetői jók, 21 másodperc, Hanga labdát szerzett, vége, nagy mecset nyert az Albacomp, de a Falco is dicséretet érdemelt.

Albacomp-Falco KC 85-80 (16-21, 24-23, 27-18, 18-18)
Székesfehérvér, 2600 néző, vezette: Ádám, Király, Kiss.

Albacomp: Simon 9, HANGA 20/9, TOYA 14/6, LEE 21, BANKS 13/6, csere: Radovics 8, Keller, Farkas, Bódi, Fodor, vezetőedző: Szrecsko Szekulovics, edző: Matus Gábor.
Falco KC: KÁMÁN 17/3, FRAZIER 24/3, Pankár, Kazlauskas 14/12, DIES 14, csere: Borszéki, Wilson 11/3, Horti, Szanati, vezetőedző: Nikola Lazics.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!