Sport

2012.11.27. 16:23

Magyar Kupa: kiesett a Dunaújváros PASE

Siófok - Kevésnek bizonyult az egygólos előny a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. Idegenben lőtt góllal lépett tovább a Siófok labdarúgócsapata, a Dunaújváros PASE ellen.

Gróf András

Egygólos előnnyel érkezett a dunaújvárosi együttes a siófoki visszavágóra. A találkozó első félidejében kiegyenlített játékot láthattak a nézők. Többnyire a mezőnyben pattogott a játékszer, a kapuk azonban nem igazán forogtak veszélyben. A játékrész hajrájában azonban váratlanul vezetést szereztek a hazaiak. A negyvenegyedik percben egy sarokrúgás után kipattanó labdát Dajic húsz méterről védhetetlenül lőtt Milinte kapujába (1-0). A szünetig már nem változott az eredmény. A második félidőben folytatódott a mezőnyjáték, amelyben mindkét kapu előtt adódott lehetőség. A játékrész közepén Sitku helyett Hosszú lépett pályára. A dunaújvárosiak küzdöttek az egyenlítésért, de igazi nagy gólhelyzetet nem tudtak kialakítani a siófoki kapu előterében. Az összecsapás hajrában Micskó helyett Salamon állt be, aki azzal feladattal érkezett, hogy az előreívelt labdákat lefejelje az érkező társak elé. Azonban ez a taktikai húzás sem hozott eredményt, így a hazaiak nyerték a kupavisszavágót, ezzel kiütötték az NB III-as dunaújvárosi együttest.

Az újvárosi meccsen a Pécselivel csatázó Samuel Ato megsérült, de tegnap Siófokon végig a pályán volt. Fotó: Lázár Zsolt

A Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé jutott a Siófok 2-2-vel, idegenben lőtt több góllal.

 

FSZG Siófok - Dunaújváros PASE 1-0 (1-0)

Siófoki Városi Stadion, 200 néző. Vezette: Erdős József (Pápai, Demeter).

FSZG Siófok: Heinrich Fehér Zs., Nyári, Deák, Fejes Kecskés, Melczer, Egerszegi (Kiss M., a 85. p.), Sluka (Pál Sz., az 57. p.) Dajic, Zamostny (Molnár M., a 75. p.). Vezetőedző: Horváth Károly.

Dunaújváros PASE: Milinte Villám, Farkas, Beleuc, Köntös Lázár, Micskó (Salamon, a 82. p.) Samuel Ato, Böőr, Godslove Sitku (Hosszú, az 57. p.). Szakmai igazgató: Dobos Barna.

Gólszerző: Dajic a 44. percben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!