Sport

2009.05.23. 02:26

Kettőzött akarattal

Dunaújváros - Az idény egyik legfontosabb mérkőzése vár a Gorillákra hazai pályán vasárnap délután. A csapat felkészülését egy felfoghatatlan tragédia árnyékolja be. A stadion melletti edzőpályán fogadják a miskolci csapatot

nincs nev

Május 17-én Fügedi János, a dunaújvárosi Gorillák kiváló futójátékosa tragikus hirtelenséggel elhunyt. A fiatalember idén lett volna huszonnégy éves. A csapat hivatalos közleményben búcsúzott egyik legtehetségesebb játékosától: Barátságos, rendkívül szerény személye, fájdalmat és félelmet nem ismerő játéka pótolhatatlan számunkra. Sosem feledjük el őt, kiemelkedő sportember volt akinek jelenléte a pályán megnyugtatta a többieket. Tudtuk, ha nála van a labda, legalább három védő kell, hogy megállítsa. Hatalmas szívvel játszott, élvezte az ütközéseket és a játék izgalmát, sohasem panaszkott, a legnagyobb ütközések után is mosolyogva kelt fel a következő játékhoz. Emlékét örökké megőrizzük...

Vasárnap délután három órakor a stadion melletti edzőpályán az idény eddigi legfontosabb mérkőzése vár a Gorillákra: ha nyernek a Miskolc Steelers gárdája ellen, akkor már biztosan a rájátszásban az újvárosi csapat. A felfoghatatlan tragédiáról és a felkészülésről Iván Zoltán, a Gorillaz egyik alapító játékosa számolt be lapunknak.

- Fügedi János barátunk, csapattársunk halála sokkolta az egész csapatot, és őszintén mondhatom, az egész hazai amerikaifutball-közösséget. Egy sportág gyászol ezekben a napokban. Május tizenhetedike után már soha többé nem lesz olyan a Dunaújváros Gorillaz gárdája, mint előtte volt. Az élet azonban megy tovább. Hisszük, hogy János is azt akarná, hogy vasárnap pályára lépjünk, és bejussunk a rájátszásba. Kettőzött hittel, akarattal küzdünk majd. Ez a legkevesebb, amit Füge emlékéért tehetünk. A mérkőzés előtt egy szerény megemlékezésen búcsúzunk tőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!