Sport

2017.02.26. 21:15

Okosan játszottak a Bikák, ám az Újpest szerezte a legfontosabb gólt

Budapest - Vasárnap este elérkezett az Újpest - DAB párosítás hetedik randevúja. Adrenalin a magasban, sál a nyakban, cél a győzelem.

Szabó Szabolcs

Mindent összevetve mindkét gárda elégedett lehetett a sorsdöntő vasárnapi randevúval, hiszen a lilák 0-2-ről jöttek vissza a párharcban, amíg az újvárosiak három elbukott csata után tértek vissza a partiba egy emlékezetes péntek esti csatával.

Pörgős tempóban, ám mégis némi óvatossággal kezdtek a felek, nem úgy a két tábor, amely vaskos decibelekben mérhető hangorkánnal fogadta kedvenceit. Az Újpest jött előre, ám a Kohász kontrái ültek igazán. Öt és fél perc játék után Cseter és Dansereau ment el egy védővel Sila kapujára, a pontkirályunk pedig nem hibázott (0-1).

A Megyeri úti csarnokban is büszkén szóltak a Kohász-nóták

A UTE megpörgetette a folytatást, ám hátul állta a nyomást a finn mester által dirigált gárda. Ha a Bikák védelme megingott, akkor pedig ott volt Duschek. A harmad záró öt percében minden erejüket mozgósították a hazaiak. Az eredmény: kettős emberelőny, amelynek eredményét végül Sikorcin kotorba az újvárosi kapuba.

A második harmad eleje több veszélyes piros-fehér támadással kezdődött. Majd folytatódott. Egy ilyen magas hőfokú párcharc során kiragadni egy-egy legjobb szakaszt, ám mégis: talán ebben a húsz percben hokiztak a legjobban a Bikák. Okosan felépített támadások, lendület, agresszivitás.

Ezúttal is idegölő csatát hozott az Újpest és az Újváros hetedik rangadója - a szerencse hiányzott

Csak egy, pontosabban több gól hiányzott, ajtó-ablak helyzetben lőtte a korongot Silába Hüffner, Cseter, Becze, de nagyon közel járt a gólszerzéshez az Ölander, Hudecz, Hruby hátvédtrió is. Ahogy ez lenni szokott, az ellenoldal sem tétlenkedett, inkább kontrából voltak veszélyesek a hazaiak, Frolik egyik fineszes lövése csupán centikkel siklott el Duschek kapuvasa mellett.

Az utolsó percekben is dominált a DAB, ám a szlovén hálóőr vezetésével tartotta az 1-1-es állást az Újpest. Finn trénerünk, Heikki Mälkiä e percekben is skandináv nyugalommal szemlélte a helyzetparádét, miközben izzott a csarnok. A több száz újvárosi szurkoló bizakodóan fordult a záró játékrészre.

Nem alaptalanul. A mieink összeszedetten, stabilan játszottak és érezhetően benne volt a játékban az újvárosi gól.

A beszállító ezúttal is gólvágónk Dansereau volt. Egy mesterien kijátszott előny végén lőtte ki a hosszú felsőt.

Zúgott a megszeppent Megyeri úton az Újváros, Újváros rigmus.

A hazaiakat kicsit megfogta a gól, kellett pár perc, amíg rendezték a sorokat. Sajnálatunkra azonban beindult a lila henger. Frolik passzából Csányi Karol lőtte ki a rövid felsőt Duschek lepkése mellett a vége előtt hat és fél perccel. Maradt az újpesti fölény és maradt Duschek is. A párharc újvárosi hőse már hasalt a jégen, ám így is, egy az ég felé rúgó mozdulattal hárította a kapujába tartó pakkott.

Jöhetett a hosszabbítás. A Bikák több ígéretes támadást vezettek, amikor Ölander némi fizikai ráhatásra Sila kapujában találta magát. A bíró nem sípolt, bekkünk pedig kikelt magából, erre jött a játékvezetői feddés. 4 a 3 elleni elképesztő nyomást hősként védekezték ki a srácok. Sőt a hátrány után ígéretes helyről tüzelhetett Ladygin. Sila hárított, a túloldalon azonban Robert nem tévedett. A vége 3:2 az Újpestnek. Csapatunk minden dicséretet megérdemel.

Újpest - DAB 3:2 (1-1, 0-0, 1-1, 0-1)

Heikki Malkia: - Ezen a meccsen játszottunk a legjobban, ezért is nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a győzelem. Sajnos rengeteg helyzetet hagyunk ki, ez megbosszulta magát, ám el kell ismerni azt is, a végjátékban kaptunk néhány véleményes kiállítást.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!