Sport

2014.12.14. 20:05

A dunaújvárosi Szilágyi Dorottya Kanada ellen debütált a felnőtt vízilabda-válogatottban

Több kulcsembere nélkül, ellenben három újoncot avatva nyert szombaton felkészülési meccsen Kanada ellen a magyar női vízilabda-válogatott.

Gallai Péter

A meccs előtt jótékonykodott a csapat, a Babtista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciójához csatlakozva a lányok átadták ajándékaikat Másnap pedig már a világ élvonalába tartozó, nagyon erős kanadai együttessel játszott Merész András csapata, ezzel is készülve a keddi, szintén Szentesen rendezendő Olaszország elleni Világliga selejtezőre.

A kapitány dolgát nem könnyítette meg, hogy sérülés, illetve betegség miatt majdnem egy csapatnyi játékosra nem számíthatott, Kisteleki Dóra, Szücs Gaberiella, Bujka Barbara, Miskolczi Kitti és Tóth Ildikó neve szerepelt a hiányzók listáján. Ellen ben három újoncot is avattak a találkozón, Doroszlai Vanda, Máté Zsuzsanna és a Dunaújvárosi Főiskola tehetsége, Szilágyi Dorottya személyében. Utóbbin kívül még Kasó Orsolya, Gurisatti Gréta és Garda Krisztina képviselte a DFVE színeit.

Magyarország–Kanada 12–11 (1–3, 5–3, 4–4, 2–1)
Magyarország: Kasó – Czigány 1, Kisteleki H. 2, Takács O. 1, Keszthelyi 6, Gurisatti, Csabai 1. Csere: Doroszlai (kapus), Hevesi, Garda, Szilágyi, Sikter, Máté 1, Leimeter. Szövetségi kapitány: Merész András
Gól emberelőnyből: 3/6, illetve 2/9.
Gól ötméteresből: 3/3, illetve – .

A siker után a kapitány kitért az újoncokra is értékelésében: – A női vízilabda hátországa nem nagy, de mindenképpen minőségi, bízzunk benne, sok közös örömünk lesz a folytatásban. Ami pedig a meccset illeti, jól védekeztünk, jól variáltuk a taktikát, Kanadát legyőzni mindig, minden körülmény között nagy szó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!