Sport

2017.08.10. 18:50

A Kohász serdülő lány csapat kupát nyert - Jó alkalom felkészülni a bajnokságra!

DUNAÚJVÁROS A bajnokság előtti, már hagyományosnak mondható serdülő és ifjúsági dunaújvárosi seregszemlének eljött az ideje. Csütörtökön a Kohász serdülő lányai mellett részt vett a tornán a Kozármisleny, az Alba Fehérvár és a Siófok együttese.

Jankó Árpád

Pénteken pedig az ifjúsági korcsoport ugyanezekkel a meghívott egyesületek csapataival mérkőzik meg a felkészülési torna kupájáért.

A csütörtöki sorozatban Meggyes Rita serdülőcsapata szerepelt. A DKKA játékoskerete huszonegy taggal indult a tornán. Németh, Jónás, Szalma kapusok, Obendorf, Varga, Koronczai, Sajó, Matucza, Ábrahám. Cserék: Stachó, Papp, Furka, Vass, Újházi, Kiss, Veres, Szabó, Kocsi, Kertész, Jilling, Boros.

Egy boldog edzőnő, Meggyes Rita (balra, fent) és boldog, kupagyőztes tanítványai Fotó: Ady Géza

Meggyes Rita edző fontosnak tartotta a bajnokság előtti dunaújvárosi utánpótláskupát.

- Ez nagyon jó alkalom a felkészülésre. Sok az új játékosom, tehát azokat be kell építenem a csapatba. Két NB I-es csapat, a Fehérvár és a Siófok utánpótlásával játszunk, és a Kozármisleny utánpótlása is színvonalas munkát végez. A játékosaim szerepelhetnek, szeretik a játékot. Lehet, egy kicsit fáradtak, de a mérkőzések mellett az edzéseket meg kell tartani.

A délelőtti programban a DKKA 20-19-re legyőzte a Fehérvár csapatát, a Kozármisleny pedig megverte a Siófokot 19-18-ra.

Következett a DKKA - Kozármisleny mérkőzés. Fölényben játszott az újvárosi együttes, a baranyai gárda azonban csak egyenlíteni tudott rövid időre. A félidőben 13-7-re vezetett a D. Kohász csapata. A második félidőben sem változott a helyzet. Ekkor Meggyes Rita edző folyamatosan cserélte a játékosait. Ennek hatása a végén látszott is, mert feljött a Kozármisleny, de a hazaiak győzelmét nem veszélyeztette az ellenfél. Végül a DKKA 25-22-re nyert. A legtöbb gólt Koronczai (4), Szabó (5) és Vass (3) dobta.

A Kohász mérkőzése után a Fehérvár játszott a Kozármislennyel. Eredmény: 19-25. Ezután a döntő mérkőzés következett: a Kohász a Siófok ellen lépett pályára, és megérdemelten 23-16-ra nyert a hazai gárda. Így az első helyen végzett a DKKA, megnyerte a kupát. A legjobb kapus Németh Kata, a gólkirálynő pedig Koronczai Petra lett, mindketten a Kohász kézilabdázói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!