Sport

2017.08.24. 18:16

Nikit nem felejtik - A tiszteletére rendezett emléktornán Gyula, Orosháza, Budaörs is játszik

A Dunaújvárosi Kohász minden évben megemlékezik egy volt tagjáról mégpedig egy torna keretében. Egy fiatal kézilabdázó lányról, akinek karrierje kettétört a sors kegyetlen döntése révén.

Jankó Árpád

Horváth Nikolett nagy vágya teljesült, amikor Gyuláról a dunaújvárosi egyesület tagja lehetett, annak a klubnak a fiatal kézilabdázója, akinek Radulovics Bojana volt a példaképe. A dunaújvárosi csapatban kézilabdázott, és mindene volt ez a játék, remek érzékkel rendelkezett a kézilabdázásban, tehetséges sportoló volt, és szorgalmas, példamutató tanuló. Egy év kézilabdázás után - 2013-ban igazolt a dunaújvárosi csapatba - megtámadta szervezetét a betegség. Nikolett küzdött, küzdött, de amíg a pályán igen, az életben nem sikerült győznie. 2016 novemberében vesztettük el Nikolettet, a Gyuláról jött sportoló lányt.

A 2016 novemberében tragikusan fiatalon elhunyt játékosra emlékezik e tornával a DKKA Fotó: kohaszkezi.hu

Szemenyei István, a Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia ügyvezető elnöke: - Halála után a családdal együtt, közösen megfogadtuk, hogy emlékére, tiszteletére minden évben tornát rendezünk a fiatal csapatokkal. Azt is tervezzük, hogy az új sportcsarnok falán majd emléktáblát is elhelyezünk. Emlékezni akarunk rá.

Egy bájos, szeretnivaló kislány emlékére folyik tehát a csarnokban a játék vasárnap. Borzasztó leírni: ő már nem húzhatja fel a Kohász mezét, sőt nem ülhet a nézőtéren. Nem lehet közöttünk, pedig imádta azt, amit csinálhatott a társaival, és nagyon szerette a Kohászt. Az egyesület ügyvezető igazgatója, aki pedagógusként gyerekek, fiatalok között éli a mindennapjait, tudja, mit jelent emlékezni egy ifjú, szeretnivaló emberre. Gyönyörű gesztus.

Augusztus 27., 10.00: DKKA - Budaörs Handball (2003),10.50: DKKA - Budaörs Handball (2004), 11.40 Orosházi NKC - Gyula (2003), 12.30 Orosházi NKC - Gyula (2004), 13.30: - Megemlékezés, 14.40: Az első és harmadik mérkőzés vesztese (2003), A második és negyedik mérkőzés vesztese (2004), 16.20: Az első és harmadik mérkőzés győztese (2003), 17.10: A második és negyedik mérkőzés győztese (2004), 18.30: eredményhirdetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!