Sport

2017.07.07. 17:55

Lehet, ő a jövő fitneszkirálynője

Különleges pályák elején áll. Edző, életmód-tanácsadó és nem mellékesen fitneszbajnok is lehet belőle. Jelenleg másodéves a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán. Emellett egy sport multi cégnél részmunkaidőben dolgozik, és nem mellékesen sportol. Unatkozni nem szokott. Nagy Alexandrával beszélgettünk.

Balogh Tamás

Mi az egyetemi szakiránya?

- Anglisztikán vagyok, a diploma után lehetek angoltanár, kapcsolattartó, fordító.

Mégis egy másik pálya, a fitnesz felé kacsingat?

- Azért, mert ezt szeretem csinálni, ez az álmom és a vágyam. Mondjuk úgy, hogy az összes többi a b terv és lehetőség, hogy külföldön tanuljak.

Korábban is gondolt a sportolói karrierre?

- Négyéves korom óta sportolok. Az első tíz év úszással, majd búvárúszással kezdődött, és a vége már a versenysportnak volt számítható. Tizennégy éves korom után már nem hozott sikert, így örömöt sem a számomra, ezért a tánccal folytattam. Körülbelül újabb négy év után mentem le először a fitneszterembe. Attól kezdve tulajdonképpen végig az a gondolat foglalkoztatott, hogy mi lenne, ha egyszer én is elmennék egy versenyre?! Nem hagyott nyugodni, és ugyan el kellett telnie öt évnek, hogy fejben megérjek rá, de eljött az ideje.

Ezekkel az adottságokkal akár fotómodell is lehetne!

- Köszönöm, de ahhoz nem lennék jó, ugyanis nem vagyok elég vékony hozzá, hiszen ők magasak, valamint nagyon vékonyak. Egy fitneszmodellnek viszont talán megfelelnék.

- És mi a dolga a fitneszmodellnek?

- Ez egész napos elfoglaltság, sőt tulajdonképpen egy életmód. Folyamatosan figyelni kell az étrendjét, sportolnia kell, sokat foglalkozik önmagával, hogy az elvárásoknak megfelelően nézzen ki. Ez nagyon nehéz munka az egyetem, másoknak pedig a család és a gyerek, vagy a gyerekek mellett.

A sportág ideálja szeretne lenni?

- Elhivatottság van bennem, ezért nekem, akár a sportágunk többi szereplőjének, az a legjobb érzés, ha valakit inspirálhatok. Azért, hogy jobb legyen, és önmagából ki tudja hozni a maximumot. És, ha ebben segíteni is tudok, az pedig végképp nagyszerű érzés.

Megér ennyi küzdelmet a szépség?

- Nem a külsőnk, hanem az a legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Mindig azt mondom mindenkinek, hogy nem kell a fitneszmodellekhez hasonlítgatni önmagunkat, nem kell azt nézni, hogy ők mennyire izmosak, vagy mennyire jól néznek ki. Bele kell nézni a tükörbe, és arra kell rájönni, hogy mi hogyan érezzük a legjobban magunkat. És, ha ezt valaki el tudja érni, akkor az fantasztikus dolog, hiszen akkor a környezete is jól fogja érezni magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!