Sport

2017.07.02. 18:05

Eldőlt: nem indul a Debrecen!

DUNAÚJVÁROS Nem sikerült megoldást találni arra, hogy a Debrecen felnőtt jégkorongcsapata el tudjon indulni a 2017/2018-as idényben. A június 30-án lejárt határidőig kilenc csapat nevezett az MJSZ által kiírt férfi első osztályú felnőtt bajnokságba.

Gallai Péter

A Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége korábban meghosszabbította a nevezési határidőt, abban a reményben, hogy a hajdúsági klub meg tudja oldani fennálló pénzügyi nehézségeit. Az ügy előzménye: a Debreceni Hoki Klub sajtóközleményt adott ki június 9-én, amelyben jelezték, hogy a 2017/2018-as szezonban nem neveznek a MOL Ligába.

A jelenleg bizonytalan anyagi helyzet, illetve szponzorok hiányában, a vezetés döntése alapján nem kockáztatják meg, hogy az idény alatt kerüljön a csapat visszafordíthatatlan helyzetbe, így nem nevez június 15-én a MOL Ligába. - írta a debrecenihoki.hu.

Az élvonalban való indulástól már korábban visszalépett a szerb HK Beograd és felvették az osztrák EBEL-élcsapat, a Vienna Capitals farmcsapatát. A liga csapatai ugyanakkor jelezték, hogy nem támogatják a Galac indulását, így két erdélyi együttes, a Brassó és a Csíkszereda játszik majd a magyar elitosztályban. A nevezési határidő lezárultáig a következő csapatok neveztek: ASC Corona 2010 Brassó, Dunaújvárosi Acélbikák, DVTK Jegesmedvék, EV Vienna Capitals, Fehérvári Titánok, Ferencvárosi Torna Club, MAC Budapest, UTE, SC Csíkszereda.

Egy DAB - Debrecen meccs az előző szezonból, az új évadban ilyenre nem lesz példa Fotó: Zsedrovits Enikő

Miután a Debrecen hivatalosan is visszalépett, az utolsó pillanatig kiváró játékosok is új klub után nézhetnek, de kérdés, hogy mindenki talál-e magának csapatot a hátralévő időben. Az biztos: Németh Attila a Fradihoz ment, Jesse Dudas pedig a extraligás Érsekújvárhoz.

Időközben az is kiderült, hogy a Dunaújvárosi Acélbikák nem tudták megtartani legjobb játékosukat, a legutóbbi MOL Liga-szezon gól- és pontkirálya, Keegan Dansereau a MAC-nál folytatja pályafutását. Az időközben magyar válogatottá lett 29 éves csatár remek szezont tudhat a háta mögött, a DAB-ban 39 alapszakaszmeccsen 34 gólt lőtt és 37 gólpasszt osztott ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!