Sport

2017.05.08. 19:40

A kontinensbajnok várja a Kohászt

Dunaújváros - Annak ellenére, hogy a tévé közvetítette a D. Kohász - FTC-Rail Cargo Hungaria női NB I-es kézilabda-mérkőzést, telt ház fogadta pénteken este a csarnokban a két csapat játékosait.

Jankó Árpád

Remek látvány volt. Arról nem is beszélve, hogy a Kohász B-közép végre ébredezik, és hangos buzdítással az egész lelátót magával ragadta. Nem vitás: a Dunaújváros Sportcsarnok olyan katlan, ahol minden vendégcsapat kellemetlen perceket él át, s bizony fel kell kötnie a textilt a vendégeknek, hogy ne vesztesen térjenek haza.

Éppen ezért fontos a csapat vezetőedzőjének a köszönete és invitálása a szurkolóknak.

- A szép győzelem mellett annak is örültem, hogy emlékezetes napot szereztünk a szurkolóinknak, akik rendkívül sokat segítettek a siker elérésében. Szeretném, ha azok a sportbarátok, akik a tévé előtt ülnek, és nézik a találkozóinkat, eljönnek és élőben velünk együtt küzdenek a szép eredményekért. Várom ezeket, a kézilabdát szerető drukkereket. Az FTC elleni győzelem arra is jó példa volt, hogy a csapat mellett állók szurkolása szárnyakat adhat a játékosoknak - nyilatkozta György László.

Nos, valóban csodálatos estét töltöttünk a csarnokban.

Ha jól tudom, a szakmai stáb már nem foglalkozik a győzelemmel, mert nagyszerű sütkérezni a sikerben, csak az sok esetben nem célszerű. Ugyanis itt van a nyakunkon egy újabb borzasztóan kemény találkozó a Bajnokok Ligáját megnyert Győri Audi ETO csapata elleni meccs. Igazuk van a szakembereknek. Ennek ellenére nekünk, nézőknek azért megengedett a ragyogó jelenetek felidézése, a szebbnél szebb gólok felsorolása (a végén a kínai figurából Szalai Babett előadásában), a kőkemény ütközések és a gyors rohanások megemlítése. Ezek nélkül nem lett volna sikeres teljesítmény a Fradi ellen. Ehhez pedig extra színvonalú játékra volt szükség. Ennek a kijelentésnek is György László a szerzője: "Tizenhat játékos extra játéka, előtte a becsületes felkészülése vezetett el a győzelemhez."

Az agresszív védekezés, az erőszakos labdaszerzés, utána a gyors és sok lerohanás és ezúttal a minimumra szorított technikai hibák száma... Azt is látni kellett, hogy a Kohász szakvezetője kiváló érzékkel és pont jókor pihentette a csapat ászait a második félidőben. A szusszanást követően Szalai Babett két remek gólt szerzett, Kovács Anna tizenkét találata egészen páratlan, a Fradi számára is emlékezetes teljesítmény volt. De feltétlenül ki kell emelni a kapus Csapó Kyra produkcióját is. Kyra negyvennégy százalékban védett, ami ragyogó teljesítmény.

Csapó Kyra hetek óta nagyszerű formában játszik. A fradista támadókat is elvarázsolta védéseivel
Fotó: Ady Géza

- Sikerült az első védésem, és ekkor megnyugodtam. Sőt a csapat védekezése is remekül összeállt a mérkőzés elején. A második félidőben volt egy kis megtorpanás, de a hajrá megint a mienk volt. Nagyon örülök a sikernek. Én is érzem, hogy mostanában jól megy a játék nekem is. Dolgozom, igyekszem továbbra is - nyilatkozta Csapó Kyra.

Kim Rasmussen, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a mérkőzés után hosszasan beszélgetett Horváth Tibor irodavezetővel. Amit megtudtunk: nagyon tetszett neki a Kohász stílusa, a hazaiak csapategysége. Ezenkívül szimpatikus volt számára a Kohász vezetőedzőjének meccselése, a többi között a forgatása a csapat tagjainak. No meg - északi férfi lévén - Cifra Anitáék harcossága a védekezésben is imponált neki. Hogy név szerint kik voltak a beszélgetés szereplői, az most még nem publikus.

Hétfőn már méretes, súlyos medicinlabdák alatt dolgoztak a hölgyek. A Fradi elleni meccs farsangi hangulatát követően már a szuszogás, az erőlködés hangjai jelezték: erőt kell gyűjteni a pénteken 19.45 órakor Győrben kezdődő nagy csatára, mert a Kohász Európa legjobbjával, a Győri ETO-val játszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!