Sport

2017.04.20. 19:16

Az újonc Gorillaz ezúttal a címvédő Miskolc ellen gyarapíthatja pontjait

Újabb tekintélyes skalpot gyűjthet be szombaton az amerikaifutball-bajnokság elitligájában az újonc Dunaújváros Gorillaz, amely hazai pályán fogadja a címvédő Miskolc Steelers csapatát.

Szabó Szabolcs

A rangadó előtt a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz egyik rutinos játékosát, a tizenegyedik idényében is centerként küzdő Iván Lászlót kértük fel némi visszatekintésre és esélylatolgatásra.

Gorillák szigorú tekintete. Az 50-es mezszámmal játszó Iván László (középen) 11. szezonját kezdte meg a Dunaújváros Gorillaz csapatában, amelyet centerként erősít
Fotó: Ady Géza

- Tény, nagy sikerként éltük meg a korábbi rekordbajnok Budapest Wolves legyőzését, és főként azt, hogy csaknem ezer szurkoló buzdított minket a helyi stadionban. Ám ez már a múlt, a Miskolc Steelers ellen ugyanilyen hittel és elszántsággal kell pályára lépnünk. Újoncként bizonyítottuk, hogy itt a helyünk az elitligában, azonban én is érzem, hogy ez már egy másik kávéház. Mi tudatosan építettük fel ezt a klubbot, fokról fokra haladva. Hat szezont húztunk le a Divizió I-ben, megdolgoztunk az előrelépésért. Az idény előtt nagyon komoly fizikai terhelést kaptunk, az első meccsen is kiderült: bírjuk a tempót. Úgy látom a srácokon, hogy mentálisan is erősek vagyunk. Pár nappal a meccs előtt már csak a taktikára koncentrálsz, videózol, megpróbálod feltérképezni a soros ellenfél erősségeit, gyengeségeit. A borsodiakról tudható, hogy remekül passzolnak amerikai elkapóiknak, és erőfutásaik kemény diónak ígérkeznek, ráadásul idén a védelmük is egészen remek lett. Szóval alaposan fel van adva a lecke számunkra. A papírforma a Miskolc felé húz, ám már korábban is okoztunk számos meglepetést. Ezúttal is győzni szeretnénk. Nem titkoljuk, hogy nagyon szeretnénk bejutni a rájátszásba, ehhez azonban még kell egy, de inkább két győzelem. Az elitligában minden csapat versenyképes, gyakorlatilag bárki elkaphat bárkit, a Steelers pedig meg akarja védeni bajnoki címét, tehát igazi derbire van kilátás vasárnap 15 órától a Dunaújváros Stadionban, ahol szurkolóink ezúttal is díjmentesen tekinthetik meg a meccset. Ahogy mi egymás közt fogalmazni szoktunk: a pályán háború, a leláton pedig vidám családi hangulat. Minden sportbarátot, érdeklődőt szeretettel várunk. A hangulatot ezúttal a Spartan Cheerleaders látványos bemutatója is fokozza majd, és vasárnap is szakkommentátor mutatja be a játék menetét, és minden szépségét a Gorillaz-híveknek.

Egy bajnokot már legyőztek

A Dunaújváros Gorillaz fennállása során eddig 61 hivatalos, nagypályás mérkőzést játszott. A mérleg impozáns: 51 győzelemmel szemben mindössze 10 vereséget mutat az eredményjelző.

A magyar amerikaifutball-elitliga (HFL) 2017-es idényének nyitó fordulójában a címvédő Miskolc Steelers hazai pályán 36-14-re legyőzte a döntős Budapest Cowbellst.

Az első fordulóban a Gorillaz pedig a korábbi rekordbajnok Budapest Wolves gárdáját gyűrte le 41-23-ra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!