Sport

2017.02.17. 16:05

A Dunaújvárosi Acélbikák újabb lépést tehetnek a továbbjutás felé

Két, fergeteges meccsen már túl van a DAB - UTE páros a jégkorong MOL Liga negyeddöntőjében. Az újvárosiak az első két győzelmet megszerezték, de kétség sem férhet hozzá, hogy a folytatásban ismét nagy csata kezdődik, hiszen az újpestiek javítani szeretnének mérlegükön. A harmadik összecsapás a Megyeri úton lesz ma 19 órától.

Balogh Tamás

Az Acélbikák a második győzelmüket szerezték meg az UTE elleni négy győzelemig tartó párharcban a Dunaújvárosi Jégcsarnokban csütörtökön este. Megérdemelten nyertek, mert a győzelem igazi férfias küzdelemben született. Könnyű volt nekik, hiszen átvéve a játék ritmusát, az ország legjobb szurkolótábora csatlakozott hozzájuk, és buzdította őket az utolsó másodpercig!

Az Acélbikáknak óriási lökést tudnak adni a szurkolók, akik csütörtökön is kitettek magukért, de ma is sokan elkísérik a csapatot Fotó: Ady Géza

Heikki Mälkiä, az Acélbikák vezetőedzője így látja a helyzetet: - Természetesen az volt a célunk, hogy minden mérkőzést megnyerjünk, de még csak félúton vagyunk. Ezért már a következő meccsekre kell koncentrálnunk. Az utolsó harmadban elég sok egy az egy elleni párharcot veszítettünk el a palánk mellett, és ezért nem tudtuk kijuttatni a korongot a harmadunkból. Ebben mindenképen előre kell lépnünk. Nagy változásra nincs szükségünk - kezdte, majd arra, hogy mit szól a közönséghez, így felelt:

- Nagyon sokat segítenek a csapatnak. Tiszteletre méltó, hogy idegenbe is elkísértek minket, és leszurkolták az újpesti tábort. Köszönjük a támogatásukat, és számítunk rájuk a jövőben is.

Szilassy Zoltán, az UTE vezetőedzője derűsen várja a folytatást. Arról, hogy mit vár szombaton, így beszélt:

- Nyilván elbeszélgetünk az eddigiekről, alapos videóelemzéseket fogunk végezni, és dolgozunk a részleteken. Természetesen ezt ki is kell tudni vinni a jégre, és a jó megoldásokat kell elővételezni. Tökösen bele kell állni a meccsbe. Azt gondolom, nagyon nagy küzdelem lesz a mai. Akár egy hosszú széria is lehet ebből a párharcból. Kétségtelen dolog, hogy az Újváros két fával vezet, de a küldetésünk abszolút nem lehetetlen. Ami eddig történt, az történelem, és ez a két mérkőzés csak arra jó, hogy tanuljunk. A jövőben is mindig csak a következő meccsben gondolkodunk.

Keegan Dansereau az alapszakasz legértékesebb játékosa lett, a díját a csütörtöki találkozó előtt vehette át.

- Szerencsére sok mindenhez kell gratulálnunk! - vetettük fel a légiósnak.

- Örömteli, hogy ilyen szépen haladunk. Nagyon büszke vagyok rá, hogy már második alkalommal hódítottam el ezt a címet, mert sok jó játékos van a MOL Ligában. Ez igaz a mi csapatunkra is, hiszen a társak teljesítménye is kellett ahhoz, hogy ezt az egyéni díjat újra besöpörhessem.

- Jobban tetszik-e a rájátszás, mint az alapszakasz? - kérdeztük.

- Természetesen másokkal együtt nagyon élvezem ezt a szériát, hiszen a hokiban a rájátszásban dőlnek el igazán a dolgok. Szerencsére az első két meccsen jól jött ki a lépés, pedig az ellenfél nagyon jó csapat. Nálunk mindenki odatette magát, és ezért tartunk itt. Ezen az úton kell tovább haladnunk.

Majd szót ejtettünk a közönség szeretetéről.

- Nagyon örülök, hogy ilyen sokan kijöttek a hazai meccsünkre. Ez óriási lökést tud adni a csapatunk számára, ha érezzük, hogy a szurkolóink mögöttünk vannak. Köszönjük, és reméljük, hogy a továbbiakban is támogatnak bennünket - tette hozzá.

Ami pedig a többi párosítást illeti: a Fradi - DVTK Jegesmedvék csatában is érik az óriási meglepetés, hiszen a címvédőt csütörtökön másodszor is legyőzte az FTC, ezúttal 3-1-re. A MAC Budapest összesítésben szintén 2-0-ra vezet, mitán 3-2-re nyert a Fehérvári Titánok ellen. A Debrecen - Brassó párharcban jelenleg 1-1 az állás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!