Sport

2017.02.15. 20:40

A Dunaújvárosi Kohász meggyőző fölénnyel győzött

Dunaújváros - ismét találkozott egymással a mosonmagyaróvári és a dunaújvárosi első osztályú kézilabdacsapat. Csak ezúttal Magyar Kupa-mérkőzésen küzdött meg egymással a két gárda.

Jankó Árpád

A dunaújvárosi együttesben egyetlen, de nagyon fontos változás történt. A kezdő csapatban szerepelt Camila Micijevic. Tőle azt várta György László vezetőedző, hogy középen a védekezést erősítse, és természetesen a támadásokban a góllövésekből is vegye ki a részét. A Kohász szakvezetője jól döntött. A hosszú, komoly sérülés után Micijevic rendkívül hasznosan kézilabdázott ezen a mérkőzésen.

Mosonmagyaróvár - Dunaújvárosi Kohász 20-31 (13-16)

D. Kohász: Oguntoye - Klujber 4, Kovács A. 7, Cifra 3, Micijevic 3, Szalai 5, Rácz-Vincze 4. Csere: Csapó (kapus), Karnik, Kudor 1, Takács D. 3, Nick, Gindeli 1, Hornyák, Molnár, Grosch. Vezetőedző: György László.

Rácz-Vincze Melinda szélső egyre jobb formában kézilabdázik Fotó:  Ady Géza

Csak a mérkőzés eleje volt szoros. Néhány perc után már 7-4-re vezetett a Kohász. Feltűnt, hogy a dunaújvárosiak támadójátékának a sebessége jóval nagyobb volt, mint a legutóbbi bajnoki mérkőzésen. Ennek meg is lett az eredménye. De az továbbra is bosszantó, hogy a kihagyott helyzetek garmadáját produkálják a dunaújvárosi játékosok. (Ha van a budapesti sportkórházban ziccerpszichológus, sürgősen le kell rendelni a Kohászhoz.) Ennek következtében fogyott a Kohász előnye 6-12-ről 10-12-re. Azért a technikai hibák ellenére háromgólos előnnyel mehetett a Kohász pihenőre.

A második félidő ismét helyzetek, hetes kihagyásával kezdődött a Kohász részéről. A fiatal óváriak küzdöttek, rengeteget futottak, de egyre inkább elfáradtak. A 46.perc környékén zsinórban dobálta a gólokat a vendéggárda. Ezek nagyszerű percei voltak a Kohásznak. Középen pedig a Nick, Micijevic, Karnik életerős hármas sorompó akadályozta meg az átlövéseket. Természetesen Oguntoye és később Csapó Kyra is ekkor volt elemében a háló előtt. A hajrában már gond nélkül játszottak a kézilabda akadémia fiataljai. A Dunaújvárosi Kohász tehát bejutott a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé. Gratulálunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!