Sport

2017.01.25. 20:05

Jobban lőttük az ötmétereseket

A vízilabda Világliga második selejtezőjén büntetőkkel nyert a magyar női válogatott az olaszok ellen kedden este.

Gallai Péter

Mindkét együttes megnyerte első összecsapását, egyaránt a csoport harmadik tagját, a franciákat múlták felül. Az olaszok 14-4-re, amíg mi 16-6-ra. Tehát ebből kiindulva két egyenlő játékerejű csapat ugrott medencébe, a magyar oldalon a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics három játékosával, Somhegyi Noémivel, Szilágyi Dorottyával, valamint Gurisatti Grétával.

A  fiatal tehetség, Szilágyi játékával a kapitány elégedett volt
Fotó: MVLSZ/Madar Dávid

Magyarország - Olaszország 10-10 (2-3, 2-2, 2-3, 4-2) - ötméteresekkel 3-1

Magyarország: Gangl - Czigány 2, Szilágyi 3, Szücs 2, Keszthelyi 1, Bujka, Csabai 2. Csere: Leimeter, Takács O., Gurisatti, Parkes, Somhegyi N.

- Örülök a győzelemnek, még ha ilyen görcsös és erőlködött is volt - mondta Bíró Attila a találkozót értékelve a szövetség honlapjának. - Ugyanakkor több pozitívumra számítottam, a védekezésben és a támadásban is többet vártam a csapattól. Az olaszok zónája és M-zónája ellen kevésbé találtuk az ellenszert, ahogyan az emberelőnyös játékunk is halovány volt. A végére kicsit jobban összeállt, ezzel tudtunk feljönni. Pozitívum, hogy egy ilyen végjátékot döntetlenre hoztunk, és az ötméterespárbajt megnyertünk, és pozitívum Szilágyi Dorka játéka is.

A legeredményesebbnek bizonyuló és a szétlövésben sem hibázó dunaújvárosi játékos arról beszélt, a rutinos játékosoktól rengeteg segítséget kapott, hogy védekezésben merre, hová mozogjon. - A támadásaink viszonylag rendben voltak, a védekezést kell jobban összerakni - tette még hozzá.

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!