Sport

2016.11.13. 12:30

Francia turnén - Szimonetta és Mirtill új gyakorlatokat mutatott be a versenyen

Megint szerepeltek a dunaújvárosi tornászok határainkon túl. Ezúttal Franciaországban tornázott két dunaújvárosi kislány.

Jankó Árpád

A verseny után óriási dugóban autózott haza a Dunaferr kis tornászcsapata Párizs környékéről. Ezt a váratlanul leesett hó okozta. De szerencsésen hazaérkeztek, mégpedig szép sikerrel. Török Dániel edző két tanítványával, Halász Dóra Szimonettával és Makovits Mirtillel vett részt a francia versenyen. Combus-la-Ville kisvárosban rendeztek meg egy nagyon nívós nemzetközi viadalt. A dunaújvárosiakkal együtt utazott Bathó Márta a Ferencváros vezetőedzője, nemzetközi bíró is, aki most egyúttal a kis magyar küldöttség vezetőjeként is szerepelt. A versenyben indultak a franciákon kívül olasz, svájci, ausztrál, dél-koreai kanadai, román tornászok és a Dinamo Moszkva versenyzői is.

Makovits Mirtill a gerendán nagyszerű gyakorlata közben
Fotó: Baranyai László

Halász Dóra Szimonetta (14 éves) a junior csoportban mutatta be gyakorlatait, Makovits Mirtill (12 éves) pedig a serdülők között vetélkedett. A magas színvonalú nemzetközi versenyen a sok néző előtt szinte minden számban, korosztályban az olasz tornászok győztek. Ez a viadal volt Szimonettának az első nagy nemzetközi versenye, bár tavaly válogatottként csapatban már szerepelt, de természetesen ilyen sok néző előtt, ilyen rangos rendezvényen még nem. Izgult, aminek következtében becsúsztak hibák is.

Makovits Mirtill tavaly már szerepelt ezen a tornán, vagyis rendelkezik bizonyos rutinnal. A cél: bejutni a döntőbe. Ez két szeren sikerült is. (Összetettben a tizedik helyen végzett, a gerendán történt hiba miatt.) Ugrásban a negyedik helyen végzett a hatos döntőben. Felemás korláton pedig harmadikként került be. Ugrásban maradt a negyedik helyen szép gyakorlatával, a korláton pedig egy kis hiba miatt a negyedik helyre csúszott vissza.

Török Dániel a lányok kísérő edzője azt nyilatkozta, hogy ennek versenynek a fontos célja az volt, hogy az új gyakorlatokat minél pontosabban sikerüljön bemutatni. Mirtillnek ez olyan jól sikerült, hogy a mezőnyben a a legmagasabb kiviteli pontszámokat ő szerezte meg. Ehhez kell majd komolyabb erősségű anyagot párosítani. Ezen dolgoznak majd a jövőben: Török Dániel és a másik edző, Badics Réka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!