Sport

2016.07.15. 19:05

Szorgosan gyűjtik az érmeket a Dunaferr SE úszói

Eger - Az első három versenynapon a Dunaferr SE úszói összesen öt érmet, közte egy bajnoki címet szereztek a serdülők országos bajnokságán. S még nincs vége: ma is lesznek döntőseink!

Gallai Péter

A dunaújvárosi klubot a Dort Balázs, Szántó Botond, Pukánszky Bálint, Gugyella Dávid, Weiter Dávid, Selmeci Levente, Lack Bianka, Szlobodnyik Dávid, Böde Laura, Horváth Evelin, Fekete Dóra, Daru Vanessa alkotta sportolói csapat, Kovács József edző vezetésével képviseli a rangos, nagyon erős mezőnyt felvonultató seregszemlén.

S, hogy érzékeltessük, milyen ellenfelekkel kellett többek között felvennie a harcot a Dunaferr SE fiataljainak, nem is egy versenyző a napokban végetért hódmezővásárhelyi ifi Európa-bajnokságon is rajthoz állt. Ahol Késely Ajna például nem egyszer győzött...

Az egri seregszemlén a Dunaferr SE szakosztályát tizenketten képviselik - edzőjük eddig elégedett teljesítményükkel

A dunaújvárosiak szempontjából kiválóra sikeredett a rajt, hiszen szerdán este egyből két éremnek is örülhetett a küldöttség. 200 méter mellen Fekete Dóra harmadik lett, mögötte klubtársa, Horváth Evelin végzett a egyedik helyen. 400 méter vegyesen pedig Selmeci Levente állhatott fel a dobogó második fokára úgy, hogy az első helyezettől mindössze egy század választotta el.

A medálkollekciót csütörtökön a 400 gyorson elért második helyével Selmeci Levente, illetve Fekete Dóra 50 mellen szerzett bronzérmével gyarapította. Döntős volt a 4x200-as gyorsváltó is, Weiter - Dort - Szántó - Selmeci összeállításban.

Pénteken este pedig megszületett az első bajnoki cím, mint Kovács József beszámolójában elmondta, Selmeci Levente 1500 gyorson bajnoki címet szerzett, Weiter Dávid pedig hetedik lett.

- S még nincsen vége a sornak, ma 100 méter mellen Fekete a legjobb idővel döntős, Horváth a hetedikkel és Selmeci is a legnagyobb esélyese a 800 gyorsnak, hiszen övé a legjobb időeredmény. Ugyan így a szezon végefelé a gyerekek már kicsit fáradtak, de ennek ellenére nem lehet okom panaszra az eddigi szereplést illetően. Különösen, hogy a versenyzőink zöme fiatalabb a riválisoknál. Folyamatosan ott vagyunk a legjobban között, ami a szakosztály munkáját dicséri.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!