Sport

2015.12.16. 16:24

Jubileumi Pentele Kupa

Szombaton rendezik meg a Dunaújváros Sportcsarnokban a XXV. Pentele Kupát egyben III. Kárpát-medence bajnoka női labdarúgó-tornát.

Dunaújvárosi Hírlap

Nevéhez híven a Kárpát-medence szinte minden területéről érkeznek női labdarúgócsapatok hazánk egyik legnívósabb teremtornájára. A jubileumi tornán részt vesz a román élvonalhoz tartozó erdélyi Nagyvárad, a felvidéki NB II-es Csaka, Délvidékről Magyarkanizsa és Sivac, a Kárpátaljáról a Nagyszőllős csapata. Itt lesz a tornán a tavalyi győztes Budapesti METIS együttese, amely a döntőben a nagypályás magyar bajnok MTK felett diadalmaskodtak egy évvel ezelőtt, és a szintén első osztályú Szeged is. A másodosztályú PMFC, a DAC Győr, a Kalafa SE és Dunaújvárosi PASE női együttese is nevezett a tornára.

Szabó Tamás, a torna szervezője a szakmai célokon túl fontosnak tartja a határon túli magyar településekkel kialakult sportbaráti kapcsolatok ápolását is.

Az erdélyi Nagyvárad a román bajnokság egyik legjobb csapata. Ők is itt lesznek szombaton a Pentele Kupán 
Fotó: amatőr felvétel

A Pentele Kupa negyedszázados történetének érdekessége, hogy a 90-es években az Európa-hírű magyar nagypályás csapatok közül a Budapesti Renova háromszor, a László Kórház kétszer, míg a Budapesti Femina együttese egyszer szerezte meg a kupát. A 2000-es ezredforduló után pedig a többszörös futsal magyar bajnok, a Budapesti Universumnak termett a legtöbb babér, hatszor nyert Dunaújvárosban. A határon túli csapatok közül pedig a Szabadkai Szpartak és a felvidéki Érsekújvár diadalmaskodott egyszer-egyszer.

A mérkőzések szombaton 9 órakor kezdődnek, a döntőt a tervek szerint délután fél négykor kezdik a csapatok. A mérkőzések megtekintése ingyenes.

A torna fővédnökei dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal elnöke és Cserna Gábor Dunaújváros polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!