Sport

2015.06.15. 19:20

Gyengécske tavasz - Öt év után elköszönt Boncz Gábor, a kulcsiak edzője

A Fejér megyei másodosztályú labdarúgó-bajnokság Agárdi Termál csoportjában szereplő kulcsiak az őszi szezonban huszonkét pontot szereztek, amihez azonban tavasszal csupán nyolcat gyűjtöttek, de így is sikerült a tizedik helyen végezniük.

Gróf András

A kulcsi együttes mérlege kilenc győzelem, három döntetlen és tizennyolc vereség. A rúgott gólok száma ötvenöt, igaz, ebből csak huszonkettőt szereztek a tavaszi szezonban. A csapat legeredményesebb játékosa Balogh Dávid volt, aki tizenkét alkalommal vette be az ellenfelek kapuját. Ezzel a teljesítménnyel a huszonkettedik helyen áll a góllövő listán. Őt a házi ranglistán kilenc góllal Simon Norbert, nyolc találattal pedig Mácsfalvi Gergely követi. A kapott gólok vonatkozásában azonban szomorúbb a helyzet. Az ellenfelek összesen százkét alkalommal találtak a kulcsi kapuba. Ennél többet csak a kieső helyen végzett Nagykarácsony kapott, akik száztizenegy alkalommal kapituláltak a bajnokság harminc meccse alatt. A tavasszal kapott góljaik száma csaknem a duplája az őszi termésnek. Alaposan rontott a statisztikán az utolsó két forduló eredménye, ahol a sárosdiak tizennégy, az Aba-Sárvíz pedig nyolc gólt szerzett ellenük.

Tavasszal a Kulcs hazai pályán 3-0-ra kikapott a Kálóztól. Képünkön (jobbról) a kulcsi Simon Norbert, aki második lett a házi góllövőlistán, küzd a labdáért Szabó Józseffel (Fotó: Zsedrovits Enikő)

A kulcsi sportegyesület elnöke, Posch János összességében kissé csalódottan értékelte a 2014/2015. évi bajnokságot.

– Az alapvető célunkat, az első tízbe kerülést tulajdonképpen teljesítettük, de számomra érthetetlen, hogy csak nyolc pontot sikerült a tavasszal szereznünk. Amennyiben sikerült volna megismételni az előző félév teljesítményét, néhány hellyel biztosan előrébb végezhettünk volna. Sajnos az elmúlt félévben felfogásbeli problémák voltak a csapatnál. Pályaválasztóként döntetlent játszottunk az élmezőnyhöz tartozó, a dobogó harmadik fokán végző Baracs ellen, de nem tudtunk nyerni a sereghajtó Mezőszilas otthonában. Emellett több olyan meccset is elvesztettünk, ahol a gólhelyzetek alapján nyernünk kellett volna. Rengeteg gólszerzési lehetőséget kihagytunk, nem volt egy igazi gólerős támadónk, aki az adódó lehetőségeket jó százalékban kihasználta volna. A védelmünk sem volt igazán stabil. Különösen igaz volt ez az utolsó két bajnoki összecsapáson, ahol a Sárosd és az Aba-Sárvíz ellen összesen huszonkét gólt kaptunk A bajnokság befejezését követően Boncz Gábor edző elköszönt a csapattól, egyelőre nem tervezi, hogy máshol dolgozik tovább, hiszen pihenni szeretne. Köszönjük neki az elmúlt öt év munkáját. Vele jutottunk fel a harmadosztályból, és most egy stabil megye kettes csapattól távozik. Az utódját még keressük, de annyi bizonyos, hogy a megyei másodosztályba adjuk le a nevezésünket. Biztosan lesznek távozók és érkezők is. Vannak kérdőjelek, de azon dolgozunk, hogy megszüntessük őket. A felkészülést már július első hetében elkezdjük, mivel augusztus elején már Magyar Kupa mérkőzések lesznek. Szeretnénk felújítani a pályánk talaját, amire egy sikeres pályázat után lenne lehetőségünk, hiszen a tavasszal csak gyomot irtottunk, valamint fűmagot szórtunk az erősen kopott területekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!