Sport

2015.04.17. 20:19

A második félidőben rá sem lehetett ismerni a Kohászra

Budapest - Péntek este lejátszotta első rájátszásos mérkőzését a Dunaújvárosi Kohász nő kézilabdacsapata. Ellenfele a Ferencváros volt.

Jankó Árpád

A Fradi ebben a bajnoki évben idegenben és otthon is legyőzte a Kohászt, harmadik győzelmét pedig a kupamérkőzésen szerezte meg. Azaz, a tegnapi mérkőzésen is abszolút esélyes volt az FTC-Rail Cargo Hungaria. Elek Gábor csapata kezd kilábalni az elmúlt hetek rossz hangulatából. Komoly sérüléshullámmal és a nemzetközi kupából történt kiesés szomorúságával érkeztek el a rájátszáshoz. Jelenleg Cifra és Soós játékára nem számított a hazai edző, míg a Kohásznál a fájós vállú Kamper Oívia, és persze a térdműtéte után lábadozó Triffa Ágnes kapus hiányzott. Bár Kampert előzőleg benevezte Mátéfi Eszter szakvezető. A Kohász vezetőedzője természetesen tisztában van a realitásokkal, s csak annyit jegyzett meg a mérkőzés előtt, hogy játékosaitól csak annyit kért, hogy bátran kézilabdázzanak, és hozzák ki magukból a maximumot.

Ferencváros - D. Kohász 42-30 (16-14)

FTC kerete: Szikora, Tomasevic (kapusok), Szarka 2, Vérten 4, Tóth 1, Szucsánszki 7, Mészáros 1, Kovacsicz 1, Lukács 4, Tomori 4, Pena 9, Háfra 4, Faluvégi, Szamoránsky 5, Mód, Kocsis.

D. Kohász: Nagy Azari 1, Triscsuk 7, Vincze 4, Takács D. 1, Bulath 12, Ferling 1. Csere: Vig (kapus), Berta 2, Takács B., Mekler-Rádl, Hanusz, Khouiled, Kamper, Gera 1, Hosszu 1.


Nagyon jól kezdett a Kohász. A nagy rohanásban a vendégek vezettek egy-egy góllal. Ezt unta meg a Fradi edzője, és 7-8-nál időt is kért. Jól védekezett a zavaróval felálló dunaújvárosi csapat és ekkor Nagy Éva is jól védett. Sőt a félidő utolsó három percéig a Kohász vezetett, vagy döntetlenre állt a játék. Szünet előtt két gól előnnyel mégis a Fradi mehetett az öltözőbe. Hasonló remek helytállást vártunk a második játékrészben is. Ám ezt a szakaszt nagyon rosszul kezdte a Dunaújvárosi Kohász. Pillanatok alatt elhúzott a Ferencváros, mivel szétesett a vendégek védekezése, és kialakult a Fradi öt-hat gólos vezetése. Ebből azután képtelen volt valamennyit faragni a dunaújvárosi gárda. Sem ütközések, sem kemény védekezés, sem kapusteljesítmény..., így természetesen kidolgozott helyzetek sem adódtak. A 47. percben már tízet számoltak a Kohászra a Fradi szurkolói (31-21). Pena és Szucsánszki elemében volt. Amit kapura dobtak, abból gól született. A dunaújvárosiak játéka teljesen szétesett. Már pihentette rutinos játékosait Mátéfi Eszter, hiszen a gólkülönbségnek már nem volt jelentősége. De jöttek a parkettára a Fradi nagyon tehetséges fiataljai is. Óriási volt az ellentét a két félidő között. Ki tudja, miért? Szerdán Dunaújvárosban következik a párharc visszavágója!

Mátéfi Eszter: -Az első félidőben nagyon jól játszottunk. Fordulás után védekezésünk visszaesett, kapusaink sem fogtak semmit.

Dr. Kocsis Mátét választotta meg elnökének a Magyar Kézilabda Szövetség a szervezet április 17-i tisztújító küldöttgyűlésén, miután az MKSZ-t 2011 óta vezető Vetési Iván családi okok miatt nem indult a tisztségért. a szervezet alelnökének Pálinger Katalint és Marosi Lászlót választották a küldöttek, az elnökségbe bekerült Bardóczy Gábor, Győrfi János, Oláh Sándor, Radulovics Bojana, a Dunaújváro Kohász szakmai vezetője, Szabó László Zsolt és dr. Tállay András, Mocsai Lajos pedig az MKSZ tiszteletbeli elnöke lett. A női válogatottakért és az utánpótlásért Pálinger és Radulovics olimpiai és világbajnoki ezüstérmesek felelnek a jövőben. Az eseményen elismeréseket is átadtak, a Magyar Kézilabda Szövetség elismerő oklevelét kapta többek között Ferling Bernadett, a D. Kohász csapatkapitánya.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!