Sport

2014.09.15. 14:20

Kedden a Ligakupában: PAFC- SZTK, DPASE -Balmaz, Vidi -Vasas, Honvéd -Csákvár

Székesfehérvár – Kedden a 2. fordulót rendezik a labdarúgó Ligakupában. Hétfőn az MLSZ-ben kisorsolták a Magyar Kupa 3. fordulójának a párosítását. A Videoton FC és az Aqvital FC Csákvár idegenben lép pályára, míg a Puskás Akadémia FC a Debrecent fogadja.

Matók János

Ligakupa, 2. forduló (minden mérkőzés kedden)

Dunaújváros PASE– Balmazújváros, 15 óra

Az első fordulóban Dobos Barna sportigazgató újvárosi csapata idegenben 3-2-re győzött az MTK ellen, míg az NB II-es Balmazújváros otthon kapott ki 5-1-re a Mezőkövesdtől. Miután a Dunaújváros Stadionban zajlanak a munkálatok, a Magyar Labdarúgó Szövetség engedélyével a keddi mérkőzésre a Pálhalmai Sportcentrumban kerül sor.

Puskás Akadémia FC– Szigetszentmiklós, 16 óra

Az első körben a PAFC fiatalokkal felálló csapata az NB II-es Soroksár otthonában 3-2-re kikapott, míg a szintén másodosztályú Szigetszentmiklós hazai környezetben kapott ki 1-0-ra a Pécstől. A Puskás vezetőedzője, Benczés Miklós vélhetően ezúttal is azoknak szavaz bizalmat, akik kevesebbet játszottak, illetve akadémistákat is bevet.

Videoton–Vasas, 19 óra

Az LK első fordulójában a Vidi magabiztosan 4-0-ra verte az Ajkát, míg az NB I-be pályázó Vasas 2-1-re kikapott idegenben az Újpesttől. A mai találkozóra a belépés mindenki számára ingyenes, jegyet sem kell igényelniük szurkolóinknak. A Sóstói Stadion kapui egy órával a kezdés előtt, 18 órakor nyitnak ki.

Domján (középen) és a Csákvár kedden a Honvéd vendége. Fotó: Koppán Viktor

Budapest Honvéd–Aqvital FC Csákvár 18 óra

Az élvonalbeli fővárosiak a Győri ETO otthonában kezdtek a Ligakupában, a találkozó 3-3-ra végződött. Szintén döntetlen, 1-1 lett a vége a Csákvár hazai bemutatkozásának a Gyirmót ellen.

Magyar Kupa, 3. forduló

Az MLSZ-ben hétfőn elkészítették a Magyar Kupa 3. fordulójának a párosítását. Fejér megyéből 3 csapat érdekelt még a sorozatban, a mérkőzések hivatalos időpontja szeptember 24.

Párosítások:

Szigetszentmiklós–Videoton FC Az NB I listavezetőjének nem okozhat gondot a házigazda legyőzése, még a műfüves pályán sem. Ezt a meccset egyébként szeptember 23-án, kedden rendezik.

Puskás Akadémia FC– Debreceni VSC A forduló legpikánsabb összecsapásának ígérkezik, az NB I-ben bukdácsoló két csapat meccse.

Kazincbarcika–Aqvital FC Csákvár Nagyon nehéznek ígérkezik, hiszen az NB III-as hazai csapatban 9(!) NB I-es múlttal rendelkező – Komlósi, Lipusz, Dobos, Montvai, Irhás, Lakatos, Szabó, Katona, Sárközi – futballista játszik rendszeresen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!