Sport

2014.02.07. 19:10

Mihók Attila: fontos, hogy minél kevesebb hullámvölgy legyen

Dunaújváros - Szombaton 17.30 órától Szegeden játssza idei első bajnoki összecsapását a Dunaújvárosi Főiskola VE Magyar Kupa győztes alakulata. A tavaszi folytatás előtt Mihók Attila vezetőedzővel beszélgettünk.

Gallai Péter

A dunaújvárosi szakember azzal kezdte, nem a legtökéletesebben sikerült a felkészülés egy része, hiszen szinte a teljes válogatott sora sérüléssel bajlódott, és a betegségek sem kerülték el a lányokat. Igazából most a héten, Egerben volt, amikor csapatként tudtunk készülni, a szünet alatt elsősorban a fizikális felkészítésen volt a hangsúly, most ez időben belefért. A játékosok, a szakmai stáb is azzal a céllal, elvárással várja a mai folytatást, hogy megszerezzük a bajnoki címet. A rajt előtt óva intettem mindenkit, hogy favoritnak kiáltson ki minket, be is csúsztak váratlan vereségek. Azonban a kupagyőzelemmel bebizonyítottuk, képesek vagyunk bárki ellen győzni. Tavasszal a legfontosabb, hogy állandósítani tudjuk a teljesítményünket, és ne legyenek nagy kilengések a játékban, akár egy meccsen belül is. Ki kell alakítani azt a tudásszintet, ami hétről hétre megvan, és nem süllyed egy szint alá. Játékosaim nagyon tehetségesek, de fiatalok, az elmúlt fél év is sokat számított abban, hogy rutint szerezzenek.

Mihók Attila bízik a lányokban, akiknek a célok eléréséhez ma mindenképpen nyerniük kell (Fotó: Ónodi Zoltán)

Mihók Attila szerint az elkövetkező nyolc napban utaznak Szegedre és fogadják a BVSC-t sok kérdésre választ kapnak. Még korai bajnoki éremről beszélni, először is be kell jutni a play offba, azaz az első négybe. Namost, ehhez elengedhetetlenül fontos nyerni bizonyos meccseket, így a mait is. Értelemszerűen jó lenne az alapszakasz első helyén végezni, de erre nem sok realitás van, az Eger sokkal vezet. Azonban, hogy elkerüljük őket az elődöntőben, a harmadik vagy a második helyen kell végezzünk. A második fordulóban a mögöttünk álló BVSC-vel játszunk, ha a két meccsen begyűjtjük a hat pontot, akkor szinte biztosan ott vagyunk a négy között, ellenkező esetben már nem rajtunk múlik mindez, és könnyen a futottak még kategóriába kerülhetünk. Ráadásul a többi rangadónk mind idegenben lesz, ezért ebben a nyolc napban eldőlhet a további sorsunk. Persze ez nem szabad, hogy a csapatra tegyen plusz terhet.

A szakember megemlítette, hogy az általa visszahívott Európa-bajnok kapus, Sós Ildikóra a mai meccsen számít, Kasó Orsolya mellett: Hat bajnoki címet szereztünk Ildivel, két hét alatt úgy belejött a játékba, hogy szemrebbenés nélkül bármikor beállítom. Ilyen egy klasszis, akinek már a jelenléte is biztonságot sugall a többiek számára.

A dunaújvárosiak tervezett tavaszi menetrendje. Február 15. szombat 17 óra: DFVE BVSC. Február 26. szerda 19.30 óra: Újpest DFVE. Március 1. szombat 11 óra: DFVE Angyalföldi SI. Március 8. szombat: Szentes DFVE. Március 12. szerda 19 óra: Eger DFVE. Március 26. szerda: Honvéd DFVE.

Innen folytatják a csapatok:

1. Eger 21 pont, 2. Szentes 15 pont, 3. Újpest 15 pont, 4. DFVE 13 pont, 5. BVSC 10 pont, 6. Szeged 6 pont, 7. Honvéd POLO 3 pont, 8. Angyalföld SI 0 pont.



Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!