Sport

2013.08.12. 16:46

Kohász Kupa a hét végén

Dunaújváros – Sok tapasztalatot tartogató kupán vett részt a hétvégén a D. Kohász női kézilabdacsapata. A Békéscsaba nemzetközi felkészülési tornáján a döntőben egy góllal elszenvedett vereség miatt a második lett a Kohász a békéscsabai gárda mögött.

Jankó Árpád

A másik két csapat, a Kolozsvár és a Zilah következtek utánuk a végső sorrendben. Mátéfi Eszter vezetőedző elégedett volt.

– A Kolozsvárt 34-31-re győztük le, amelyben több válogatott is szerepelt. Helyenként akadozó védekezéssel, de a Zilahot is legyőztük 30-25-re. A döntőben nagy küzdelemben egy góllal maradtunk alul a Békéscsaba ellen (30-29), de tetszett a küzdeni tudás, bírtuk erővel, és a mentalitással sem volt probléma. A végén Ferling Bernadett gólkirálynői címének is nagyon örültem.

Rádl Tímea szerint nagyon hasznosak a felkészülési mérkőzések (Fotó: Lázár Zsolt)

– Minek örült még a csapat játékát látva?

– Az együttműködés egyre inkább látható a játékban. Egy kicsit elégedetlen voltam a kapott gólok számával. Többször egyéni hibából, figyelmetlenségből vették be a kapunkat. Támadójátékunkban jó úton haladunk. Az új játékosoknak a régiekkel együtt meg kell tanulniuk az alapjátékunkat és a variációkat is gyakorolnunk szükséges.

– Erre jó alkalom a Kohász Kupa, amelyet szombaton, vasárnap rendeznek.

– A Zilah, a Békéscsaba mellett a Veszprém gárdája lesz az ellenfelünk. Valóban a legfontosabb cél ezeken a tornákon, hogy minél jobban begyakoroljuk, rögzítsük a tanult játékelemeket, mégpedig komoly megterhelés mellett. Bízom benne, hogy szurkolóink szép számban kijönnek a mérkőzésekre, és jó hangulat lesz a dunaújvárosi csarnokban.

Rádl Tímea szerint nagyon hasznosak ezek a felkészülési mérkőzések a bajnokság kezdete előtt.

–   Igaz, hogy fárasztóak ezek a sorozatok, de a hibák ilyenkor jönnek elő, amiket ki kell javítani. Békéscsabán nagyon bátran támadtunk. Ezt kell megismételni, kevesebb védekezési hibával – mondta a beálló.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!