Sport

2013.06.23. 16:37

Jutalmazott a szövetség

A Magyar Jégkorong Szövetség szezonzáró gáláját csütörtök este rendezték meg.

Agárdy Csaba

Az eseményen adták át az idei Leveles Kupát, Miklós Kupát, Kósa Kupát, a Séra Miklós díjat, a Vedres Kupát és az ifj. Ocskay Gábor díjat. Emellett a szövetség díjazta az év legjobb férfi, női és inline játékosát. A rendezvény kiváló alkalom volt a szövetséget, és a magyar jégkorongot egész évben támogató szponzorok köszöntésére is.

A szövetség honlapja, az icehockey.hu közölte a díjazottak listáját. Miklós Kupa: Bartalis István, a felnőtt válogatott és az inline válogatott bronzérmes tagja. 1991-ben adták át először a szezon legtechnikásabb játékosának a Miklós Kupát. Kósa Kupa: Az idén a miskolci Nagy Krisztián kapta meg, aki először mutatkozott be a felnőtt válogatottban, ahol bronzérmes lett, az U20-as világbajnokságon pedig a második helyet szerezte meg.

Az 1992-1993-as szezont követően nyerte el először a bajnokság legjobban teljesítő újonca az Alba Volán egykori vezetőedzőjéről, Kósa Ambrusról elnevezett díjat. Minden évben az a játékos kapja meg a Kósa Kupát, aki a legjobban épül be a felnőtt csapatba. Séra Miklós díj: A legjobb utánpótlásedzőnek járó díjat 2007-ben alapította az MJSZ.

 


A dunaújvárosi nevelésű, a legutóbb Dijonban játszó Vas János az Ifj. Ocskay Gábor Emlékdíjat kapta (Fotó: www.dijonhockey.fr)


Idén Marton Tibor kapta, aki a MAC Budapest csapatával a 2012-13-as szezonban megnyerte a serdülő bajnokságot. Emellett az U15 válogatott edzője. Az elismerés névadója a 2007-ben elhunyt Séra Miklós, aki ugyan másik sportágban, a világhírű magyar kajak-kenuban nevelte évtizedeken át legjobbjainkat, ám nagy szerelme volt a jégkorong, korábban még válogatott kerettag is volt. Vedres Kupa: 2013-ban Rajna Miklós kapta. A felnőtt válogatott hálóját először őrizte a dunaújvárosi nevelésű, de most Ferhérváron szereplő kapus.

A Legjobb kapus trófea névadója Vedres Mátyás lett, aki kilenc világbajnokságon és egy téli olimpián is szerepelt. Leveles Kupa: A szintén dunaújvárosi nevelésű és szintén Fehérváron játszó Erdély Csanád kapta a legjobb ifjúsági korú játékosnak járó Leveles Kupát. A kupát az 1974-75-ös szezonban adták át először. Mindközül ez a legrégebb óta új gazdára találó trófea, amelynek Leveles György a névadója, aki a BVSC játékosa volt.

Ifj. Ocskay Gábor Emlékdíj: A díjat a magyar jégkorong-válogatott egykori ikonikus csatárának, ifj. Ocskay Gábor emlékére alapították. Az emlékdíjat az ugyancsak Dunaújvárosban nevelkedett, legutóbb a francia Dijonban légióskodó csatár, Vas János kapta meg. Az év legjobb férfi játékosa: Sofron István. Az év legjobb női játékosa: Huszák Alexandra. Az év legjobb inline játékosa: Feil Arnold. Az év legjobb önkéntese: Regős Péter, a Jégkorong Múzeum egyik főszervezője és a hazai hokitörténelem lelkes őrzője.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!