Sport

2013.05.08. 18:00

A pólós lányok itthon kezdik a csatát

Pénteken 19.30 órakor hazai pályán fogadja a Dunaújvárosi Főiskola-Mex Motors női vízilabda-csapata a bajnoki bronzpárharc első felvonásán a BVSC alakulatát.

Gallai Péter

A Szentes ellen elveszített bajnoki elődöntő után szerdán ismét találkozott velük a főiskolás csapat - ezúttal mint edzőpartnerek feszültek egymásnak a hölgyek, és csütörtökön is megteszik ezt.

Menczinger Kata (3), a dunaújvárosiak csapatkapitánya esélyekről és a lelkiállapotról is beszélt (Fotó: Vohlmann György)

A szentesiek a bajnoki fináléra, míg a dunaújvárosiak a bronzpárharcra készülnek. A sorozat két győzelemig tart, s az első felvonást Dunaújvárosban rendezik meg pénteken. Esélyekről, lelkiállapotról a Dunaújvárosi Főiskola-MM válogatott kapitánya, Menczinger Kata mondta el véleményét.

- Annak ellenére, hogy a szezon elején a négy közé jutás volt a célkitűzés, ami teljesült is, nagy csalódás volt, hogy nem sikerült a döntőbe jutnunk. A Szentes elleni vereség nem csak lelkileg viselt meg minket, fizikálisan is felőrőlte a csapatot a sorozatterhelés, négyen csere nélkül játszottunk a meccseken. A bronzpárharc előtt a mentális felkészülés részeként közös beszélgetéseink voltak, csapatkapitányként igyekeztem erre is figyelni. Kaptunk több nap pihenőt, csak hétfőn kezdtük el újra az edzéseket, addig mindenki kicsit feltöltődhetett, szerdán és csütörtökön pedig Szentesen készülünk közös tréningekkel, csak a mérkőzés napján megyünk haza. A BVSC-t - ahogyan a Szentest is - ugyan legyőztük az alapszakaszban, de ebből nem szabad kiindulni, a rájátszás teljesen más kávéház, itt minden meccs más. Nem gondolom, hogy a vasutasok olcsón adnák a bőrüket, ennek ellenére az utolsó energiáinkat mozgósítva szeretnék megszerezni a bronzérmet ezzel a fiatal csapattal. Ez majdnem olyan szépen csillogna a szemünkben, mint az arany. Annak ellenére, hogy a medálszerzés a célunk, felszabadultan kell vizilabdáznunk, nem szabad, hogy ettől görcsössé váljon a játékunk. A kulcsmomentum a védekezésünk lesz, amennyiben ez összeáll, akkor elöl  már tudunk gólokat "találni". Az sem mellékes, hogy hazai medencében kezdünk, nagyon remélem, ismét olyan fantasztikus hangulat lesz az uszodában, mint volt legutóbb.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!