Sport

2013.05.31. 18:02

A Dunaújvárosi Sportiskola teljesítményét is elismerte a MOB

A legjobban teljesítő sportiskolákat és sportiskolásokat díjazták pénteken a Sportiskolák Országos Szövetségének (SIOSZ) díjátadó ünnepségén.

Osváth Sarolta

A díjátadót a Magyar Sportok Házában tartották meg. Horváth Brigitta, a Dunaújvárosi Sportiskola vízilabdázója 2012-es egyéni sportteljesítménye alapján az első helyet érdemelte ki. Az ünnepségen edzőit, Mihók Attilát és Uitz Csabát is köszöntötték. A versenyző helyett - aki jelenleg a felnőtt válogatottal Kínában tartózkodik, ahol szombaton kezdődik meg a Világliga göntője - a díjat édesanyja, Horváth Zoltánné és Ruffing Péter, a Dunaújvárosi Városi Sportiskola igazgatója vette át a Magyar Olimpia Bizottság  képviselőjétől.

A képen Ruffing Péter, a sportiskola igazgatója,  Pignitzky Dorottya, programvezető, Kökény Tamás, Mobi Europe szponzor,  Horváth Zoltánné, Brigitta édesanyja (Fotó: DH)

A sportiskolák történetében negyedik esztendeje hagyomány, hogy tavasszal  - előző évi teljesítményük alapján-  a legjobbakat díjazzák. Az országos sportiskolai program összesen több mint 25 ezer, különböző sportágakban jeleskedő fiatalt érint. A Magyar Olimpiai Bizottság keretein belül szervezett programon keresztül az egyesületi jellegű és a köznevelési típusú sportiskolák részesülnek állami támogatásban. Jelenleg több mint száz köznevelési és mintegy húsz egyesületi sportiskola működik országszerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!