Sport

2013.03.01. 19:09

Kézilabda: fehérvári győzelem Dunaújvárosban

Dunaújváros - Régen jött össze ennyi szurkoló a dunaújvárosi sportcsarnokban. Hiába, a megyei rangadó mindig vonzza a közönséget. Ezúttal a jégkorongozók és szurkolóik is buzdították a lányokat.

Jankó Árpád

Az Acélbikák bérletesei  megjelentek a női kézilabda-mérkőzésen, és szombaton a  Kohász szurkolói  a hokisok  Miskolc elleni hazai  mérkőzésén viszonozzák   a  látogatást.

Fotó: Vohlmann György

Lendületesen kezdett a Kohász, de ekkor még senki sem gondolta, hogy Ferlingék 3-1 után többet már nem vezetnek a találkozón, sőt ki sem egyenlítenek.  6-4-es fehérvári vezetésnél már időt kért Mátéfi Eszter, érezte, hogy valami nem stimmel csapata  játékában.  Negyed óra után  növelte előnyét a fehérvári gárda, köszönhetően  annak, hogy az újvárosiak gyatra támadójátéka nyomán  sok labdát szereztek.  Az igazsághoz tartozik, hogy keményen, sikeresen védekezett a vendégek védőfala, és Szikora kapus is remekelt.

A félidő derekán mintha átok ült volna a Kohászon, tíz perc alatt  csak egyetlen gólocskát  ért el.  Emberelőnyben  sem sikerült szépíteni.  Hiába forgatta a  csapatát Mátéfi gyakori cserékkel,  számtalan ziccer maradt ki, s a görcsös igyekezet, a rossz megoldások  miatt a rutinos fehérváriak könyörtelenül büntették a hazaiak hibáit.  A hazai csapatban többen is meglepő indiszponáltsággal kézilabdáztak. Az első félidőben  mindössze kilenc gólt dobott az újvárosi formáció (9-13).

Fordulást követően  sem változott a koreográfia. Bár a Kohász  védekezésével,  Pisák kapus teljesítményével nem volt különösebb gond, ám a  támadójáték  cseppet sem javult.  Futott az eredmény után a Kohász, mert vitte előre a szíve, de  csak egy gólra közelítette meg Tilingeréket (13-14). Ismét rátett egy lapáttal a Fehérvár, és nőtt az előnye. A rutin, a jobb egyéni  képességek, az összeszokottság ellen nem volt válasza  a fiatal dunaújvárosi együttesnek.

A  szoros, küzdelmes mérkőzésen  a változatlanul gyengén támadó Dunaújváros  rendkívül megkönnyítette a fehérváriak dolgát. De még teljesen nyílt volt a mérkőzés a 43. percben, amikor megint feljött a Kohász egy gólra (15-16). De ismét kapkodtak, rossz döntéseket hoztak, s máris 16-19-re módosult az eredmény. Még egy utolsó nekirugaszkodás az 57. percben: 18-20, ám  a három percet okosan  megjátszotta az egy cserével  kézilabdázó  Fehérvár KC!  A két csapat közül a kevesebbet hibázó, eredményesebben támadó vendégek  megérdemelten nyertek.

Mátéfi Eszter: - Ennyi buta hibával nem lehet nyerni.
Pal  Oldrup Jensen: - A védekezésünk, kapusunk  jól működött. Egy kicsit küszködtünk a Kohász nyitott védekezésével, de végül  sikeresen megoldottuk a  problémát.

D. Kohász   Fehérvár KC 18-21 (9-13)

Dunaújváros Sportcsarnok, 900 néző. Vezette: Bóna Sz., Miskei B.

Dunaújváros:  PISÁK  - Bódi 1 (1), Sánta 1, FERLING 8, Takács D. 2, Gáspár, Berta 1. Cs: Gera 2, Vadász, Takács F. Rádl 2, Kővári 1.     Edző:  Mátéfi Eszter.

Fehérvár KC: SZIKORA  - AZARI 4, SITI E. 2, HORVÁTH 6, Tilinger 4 (1), Triscsuk 3 (1),  Vaszari 1.  Cs:  Emberovics. Edző: Pařl Oldrup Jensen.

Kiállítások: 8, illetve 6 perc.
Hétméteresek: 31, iletve 32.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!