Sport

2013.01.13. 22:12

Férfi kézilabda vb - Fölényes siker a rajton

Madrid - Magabiztos győzelemmel kezdte szereplését a magyar férfikézilabda-válogatott a spanyolországi vb-n, Császárék szombaton kilenccel nyertek Egyiptom ellen.

Gallai Péter

A torna első összecsapásán verhető, de nem lebecsülendő ellenfél várt Mocsai Lajos együttesére. Egyiptommal nagyon régen, a 2004-es olimpián játszott utoljára a magyar csapat, akkor nyertünk, s most is erre készült a társaság. Összességében magabiztos magyar diadal született, bár a második félidőben kicsit magunkra húztuk az ellenfelet. A meccsen a Pick Szeged dunaújvárosi kapusa, Mikler Roland remekelt, és hasonlóan nagyot játszott az újdonsült csapatkapitány, Harsányi Gergely, valamint Császár Gábor is.

 

Nagy Lászlótól mindenki sokat vár a spanyolországi vb-n (Fotó: Telesport.hu)

Magyarország-Egyiptom 32–23 (17–9)

Magyarország: MIKLER – HARSÁNYI G. 7, NAGY L. 4, CSÁSZÁR 8/2, Zubai 2, Nagy K. 1, Iváncsik G. 3. Csere: SCHUCH 1, LÉKAI 4, Mocsai 2, Ancsin, Vadkerti.

- Vasárnap kicsit lazább volt a programunk, elsősorban a regenerációra figyeltünk. Fontos volt a jó kezdés Egyiptom ellen. Jó volt ennyi magyar szurkoló előtt kézilabdázni – fogalmazott Császár Gábor, aki a kritikát sem hallgatta el, ugyanis a második félidőben leült a csapat, így a jelentős előny háromra olvadt, de szerencsére tudott újítani a társaság. Mocsai Lajos így értékelt:
- Az egyiptomi csapatot erősnek tartjuk, így a végeredmény nem igazán tükrözi a mérkőzés nehézségét. Az első félidőben remekül működött a védekezés, és a lerohanásaink is jól sikerültek, a második félidőben akadtak nehézségeink. Ekkor szorosabbá vált a mérkőzés, de a kritikus pillanatokban mindig volt olyan játékos, aki gólt tudott szerezni, így három találatnál nem tudott közelebb jönni az ellenfél. A végén pedig ismét növelni tudtuk a különbséget, ezzel biztossá vált a siker, amely a továbbjutás és a csoport végeredménye szempontjából  fontos volt.

Hétfőn 21.15 órakor Ausztrália lesz az ellenfél, amely még várhatóan annyira sem nehezíti majd meg Nagy Lászlóék dolgát, mint az egyiptomiak. A meccsen Tatai Péter kap szerepet a kapuban, s Mocsai mester minden bizonnyal minden játékosának lehetőséget ad, hogy belekóstoljon a világbajnokság hangulatába.

A D-csoport további eredményei: Spanyolország-Algéria 27-14, Horvátország-Ausztrália 36-13.

Az állás: 1. Horvátország 2 pont, 2. Spanyolország 2 pont, 3. Magyarország 2 pont, 4. Egyiptom 0 pont, 5. Algéria 0 pont, 6. Ausztrália 0 pont. A hétfői program során a horvátok az algériaiakkal, a spanyolok az egyiptomiakkal találkoznak.

A C-csoport eredményei (innen kapunk ellenfelet a nyolcaddöntőben): Szerbia-Dél-Korea 31-22, Szlovénia-Szaúd-Arábia 32-22, Lengyelország-Fehéroroszország 24-22.

Az A-csoport hétvégi eredményei: Németország-Brazília 33-23, Argentína-Montenegró 28-26, Tunézia-Franciaország 27-30, Brazília-Argentína 24-20, Tunézia-Németország 25-23. A B-csoportban: Chile- Macedónia 28-30, Izland-Oroszország 25-30, Dánia-Katar 41-27, Chile-Izland 21-38.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!