Sport

2012.12.06. 21:49

Női vízilabda: az ausztrálok is kipipálva

Perth – Negyeddöntő mérkőzését is sikerrel vívta meg csütörtökön az ausztráliai világbajnokságon a magyar junior női vízilabda-válogatott, a lányok a házigazda együttest múlták felül.

Gallai Péter

Az elődöntőbe jutásért rendezett párharcban Ausztrália várt a négy dunaújvárosi játékossal felálló nemzeti együttesre. A két csapat nyáron Dunaújvárosban már megmérkőzött egymással, akkor sima magyar siker született.

Magyarország – Ausztrália 10-3 (0-0, 3-1, 3-0, 4-2)

Magyarország: Horváth A., Doroszlai (kapusok), Kövesdi, Sikter, Gurisatti G. 1, Gémes 2, Illés 3, Kele, Ziegler, Hajor 2, Horváth B. 1, Garda, Miskolczi 1.

Mihók Attila (guggol) látja el tanácsokkal a lányokat – döntőért játszanak (Fotó: pearsephotography.com.au)

Ellentétes első két negyedet produkált a magyar csapat, a védekezéssel nem volt gond az elején sem, de miután megnyugodott a társaság, sikerültek a lövések is. Mindent elárul, hogy három negyeden keresztül mindössze egy találatot jegyezhettek az ausztrálok, míg a mieink hatot. A DF-Mex Motors játékosa, Gurisatti Gréta így nyilatkozott a mérkőzés után:
– Nem volt könnyű összecsapás, boldogok vagyunk, hogy sikerült nyernünk, nagyon sokat dolgoztunk érte. Bízom benne, hogy a pénteki elődöntőt is sikerrel vívjuk meg.

A csapat pénteken Oroszország ellen próbálhatja meg kiharcolni a fináléba jutást. Emellett pedig visszavághat a junior Európa-bajnokság döntőjében elszenvedett vereségért is. Akkor 11-10-re az oroszok nyertek Mihók Attila válogatottja ellen. A másik ágon Egyesült Államok – Görögország mérkőzést rendeznek a döntőbe jutásért pénteken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!